Giuseppe Meazza, 2024-10-19 18:00

Milan - Udinese

5 snabba Milan - Udinese 1-0

5 snabba Milan - Udinese 1-0

Ett Milan som söker efter en gryende form fick trots att Udinese hade två bollar i maskorna ändå tillslut med sig tre poäng. Det ska vi vara glada för.

Terracciano: Han håller Jimenez och Bartesaghi tillbaka vilket väl vore okej om han också presterade bra. Men det har han alltså aldrig gjort och ikväll ska han tacka sin lyckliga stjärna för att han slapp ha Florian Thauvin emot sig.

Eftersom Theo är topp tre-spelare i laget blir då frågan när sjutton de talangfulla yngre spelarna på vänsterbacken egentligen ska få chansen?

Petningar; Rafa på bänken, Tomori på bänken, Abraham på bänken osv. Fonseca uttalade sig inför matchen och berättade att han minsann inte viker sig för någon spelare oavsett vem det nu än må vara. Och i dagens Milan kanske det är precis så. Många tycker att Rafa underpresterar och Fonz har bänkat honom tidigare, som ett sätt att få igång stjärnan. Engelska firman Tomori/Tammy slet åt sig bollen från förste straffläggare Pulisic på ett mycket fult sätt i matchen mot Fiorentina senast och det är väl inte omöjligt att det var anledningen till att Fonseca lät dem sitta vid sidan av idag. Annars lär väl just Abraham vara en av F:s favoriter men måhända är Fons en riktig man av sina ord.

Kombinationsspel var något vi såg prov på från Milans offensiv ikväll. Vid flera tillfällen i den första halvleken gick bollen som på ett snöre mellan Puli, Chuck, Reijnders och co. Vid 1-0 målet rullas det upp riktigt fint och är det något positivt undertecknad tar med sig från denna match är det just kombinationsspelet i den första halvleken.

Christian Pulisic är en riktig fotbollsspelare och han gör mycket sällan en dålig match. Ikväll var han förmodligen bäst på plan. Han är också en fin lagspelare som alltid jobbar hårt och vi lär knappast få se Puli bli bänkad pga vare sig svaga insatser eller taskig inställning.

Tre poäng var kanske det viktigaste ikväll. Att Milan också spelar en stundtals mycket fin fotboll i första halvlek och före Reijnders utvisning var också ett plus i kanten.
 
 

Gustav Hjorth Tegman2024-10-19 20:13:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1