Södertälje - Mora
3 - 4

Albin Ekdal sänkte Inter
Albin Ekdal hade stor show mot Inter!

Cagliari skrällde på Stadio Meazza och tog tre poäng mot Inter under söndagen. Stor hjälte i bortalaget blev svenske Albin Ekdal som gjorde tre mål.

I eftermiddags kom Cagliaris första seger för säsongen och vilken seger det blev. 4-1 borta mot Inter var lika oväntat som Albin Ekdals hattrick. Cagliari har som bekant inlett säsongen på sämsta möjliga sätt och matchen mot Inter trodde nog de allra flesta skulle bli en enkel seger för hemmalaget på förhand. Men Zdenek Zeman och hans sarder reste sig och stod för omgångens skräll denna eftermiddag.

Måltjuven Marco Sau höll sig tidigt framme och prickade in 1-0 efter bara 10 minuter. Den ledningen höll dock inte länge och hemmalaget kvitterade genom Pablo Osvaldo åtta minuter senare. Sedan startade "Ekdal-show".

Innan Ekdal hann presentera sig blev hemmalagets högerback Yuto Nagatomo utvisad efter två gula kort.  Ett försvagat Inter fick sedan se målen ramla in gång på gång bakom Samir Handanovic. 2-1 kom efter att Daniele Dessena tryckt av på distans, returen studsade rakt ut och Ekdal var snabb att uppfatta situationen och satte bollen i öppet mål. Cagliari hade återigen tagit ledningen och vild glädje uppstod bland bortaspelarna.

Snabbe Victor Ibarbo snurrade fem minuter senare upp bortaförsvaret och med raketfart tog han sig in i straffområdet. Precis innan bollen skulle gå ut över kortlinjen lyckades sydamerikanen slå ett inlägg in i boxen. Där stod återigen Albin Ekdal placerad och likt det första målet tryckte han sedan dit bollen i nättaket. 3-1 och Ekdal och Cagliari kunde knappt förstå vad som hade hänt.

Innan halvleken tog slut fullbordade Ekdal sitt hattrick. Efter att Andrea Cossu bränt en straff gick bollen ut till hörna. I ett förvirrat straffområde lyckades Ekdal placera in bollen i Handanovics vänstra hörn och chocken samt glädjen var total i Milano.

Inter reste sig aldrig efter detta och resultatet stod sig matchen ut. Vilken dag för Cagliari och inte mint för Albin Ekdal. En match som kommer gå till historien och en match som kanske tar Ekdal vidare till en ny klubb i sinom tid. Men i dag är Ekdal Cagliaritani och det är nog alla supportrar väldigt glada över!