Carlo Castellani, 2023-05-08 18:30

Empoli - Salernitana
2 - 1

Andra raka segern för Empoli
Muntra miner på Carlo Castellani igår då Empoli efter segern högst sannolikt spelar i Serie A i höst.

Segersiffrorna skrevs till 2-1 under måndagskvällen och nu kan Empoli börja se fram emot en till säsong i Serie A.

Det var ett Empoli som spelade med stort självförtroende hela matchen hemma mot Salernitana. Kombinationerna fungerade bra och det hade kunnat bli fler mål. Till exempel i den 11 minuten då Marin på hörna hittade fram till Caputo som sånär fick in bollen på nick. Marins hörnor var farliga matchen igenom och kunde senare också så småningom resultera i mål i den andra halvleken.

Men det första hemmamålet kom i den första halvleken och det var efter ett bländande anfall där Ebuehi drev upp bollen. Den gick som ett snöre fram och tillbaka mellan nyss nämnde Ebuehi och Caputo innan Cambiaghi fick chansen att klippa till med sträckt vrist så att nätmaskorna rasslade. Han har nu gjort tre mål på tre matcher, allt under en veckas tid, den gode Cambiaghi.

Andra halvlek var åtta minuter gammal när Marin fälldes i offensivt straffområde och det såg onekligen på repriserna ut som att det borde ha dömts straff för Azurri i det läget. Så kommer vi då till Marins hörnor som i matchminut 62 resulterade i en boll i ribban och i nästa minut ställde Ebuehi och Caputo soprena i offensivt straffområde. Väl där gjorde de ingenting fel och Caputo kunde trycka in bollen i mål.

Trots att Piatek reducerade för bortalaget i den 86 minuten kunde Empoli hålla ut och ta tre poäng. Nu kan man börja planera inför en till säsong i den högsta ligan. Med 11 poängs marginal ner till strecket och 12 poäng att spela om ska mycket till för att Empoli ska tappa detta nu.