Andrea Pirlo är Sampdorias nye tränare

Andrea Pirlo är Sampdorias nye tränare

Sampdoria har bekräftat att man anställer Andrea Pirlo som ny manager. Ny ”head of performance” och huvudscout har också presenterats.

Andrea Pirlo har skrivit på ett kontrakt fram till den 30 juni 2025. Samtidigt meddelar U.C Sampdoria att man anställer Nicola Legrottaglie som "head of performance" och Lorenzo Giani som scoutchef/huvudscout.

Officiell presentation av Pirlo och Legrottaglie kommer att hållas i morgon onsdag som en del av The Ocean Race Genova – The Grand Finale.

Det hade ryktats mycket om Fabio Grosso, som överraskande tog Frosinone upp i Serie A på ett övertygande sätt. Andra namn har också florerat. Även om Grosso var mitt förstaval välkomnar jag Pirlo varmt. Som många andra var jag ett stort fan av Pirlo som spelare. Som tränare har han förstås inte samma meritlista och status och anställningen liknar på så sätt det senaste tränarförvärvet; Dejan Stankovic. Men Pirlo har ett rykte om sig att stå för en sevärd fotboll. Vi hoppas såklart också att den kommer leverera resultat. 

Att Pirlo ska leda "nya Samp" känns inspirerande. Nu väntar en intressant sommarmercato innan Serie B kickar igång i augusti.

TV: Ur arkivet: Pirlos magiska frispark – i uppvisningsmatchen

Mats G Nimmerfors2023-06-27 20:00:00
Author

Fler artiklar om Sampdoria