Inför Catanzaro-Sampdoria

Inför Catanzaro-Sampdoria

Catanzaro
Laget från Kalabrien som vann Serie C på ett storstilat sätt förra säsongen har fortsatt att leverera även på Serie B nivå. Catanzaro har funnits med i toppskicktet av tabellen under stora delar av säsongen. Man har säkrat femteplatsen och kan inte ta den fjärde. Det betyder att man får fördel av hemmaplan i den första omgången av playoff. Vivarini är tränaren som har tagit klubben från Serie C till toppen av Serie B. Han förtjänar mycket beröm för det imponerade arbetet. Den belgiska mittfältaren Vandeputte har stått för nio mål. Anfallarna Biasci och Iemmello har gjort tio respektive sexton mål denna säsong.

Sampdoria
Sampdoria avslutar det ordinarie seriespelet nere i Kalabiren mot svårspelade Catanzaro. Går åttonde placerade Brescia om Sampdoria i sista omgången väntar ytterligare en match borta mot Catanzaro i den första omgången av playoff. Tar man sig förbi Palermo i sista omgången väntar istället hemmamatch nästa vecka när kvalspelet inledds. Formen är ändå bra för Sampdoria när man tar sig in till denna match, två raka segrar. Det återstår att se om Pirlo väljer att vila några spelare med tanke på det ”bara” är placering man har att spela för i morgondagens match.


Matchtruppen mot Catanzaro

Målvakter: Ravaglia, Stankovic, Tantalocchi

Försvarare: Barreca, Conti, Depaoli, Ferrari, Ghilardi, Giordano, Gonzalez, Leoni, Piccini, Stojanovic

Mittfältare: Askildsen, Benedetti, Darboe, Kasami, Ricci, Verre, Yepes

Anfallare: Alvarez, Borini, De Luca, Esposito,

Matchstart: 10/5 20:30
Spelplats: Catanzaro, Nicola Ceravolo
Domare: Perenzoni (Rovereto)
TV: Bet 365 (spelsaldo krävs)

Troliga startelvor:

Catanzaro (4-4-2): Sala, Situm, Brighenti, Krajnc, Veroli, Brignola, Pompetti, Verna, Stoppa, Iemmello, Donnarumma

Sampdoria (3-4-2-1): Stankovic, Piccini, Ghilardi, Gonzalez, Depaoli, Yepes, Darboe, Giordano, Esposito, Borini, De Luca




Källor: sampdoria.it, pianetaserieb.it och soccerway.com

Simon Weisssimon.weiss@live.se@maistro_simon2024-05-09 18:24:00
Author

Fler artiklar om Sampdoria