1 - 0

Äntligen, Empoli!
Härligt, Empoli!

Hemmasegern mot Salernitana ger hopp om framtiden för Azurri.

Det var ett helt annat Empoli på planen när man tog emot också bottenplacerade Salernitana på hemmaplan under onsdagskvällen. Efter den stora 7-0-förlusten borta mot Roma för två omgångar sedan fick manager Zanetti gå, och den tidigare tränaren Andreazzoli kom tillbaka. 0-1 hemma mot Inter i förra omgången var ingen klang- och jubelföreställning, men bakåt släpptes det åtminstone inte till lika mycket. Igår lyckades Empoli också producera framåt

i den 18:e minuten kom Cancellieri fram med ett rejält skott, som dock räddades av Guillermo Ochoa i Salernitanamålet.  En minut senare spelade  Baldanzi bollen bakåt till Walukiewicz som på halvvolley fick till ett otroligt skott, men räddning av Ochoa också där.

En hörna från vänster i matchminut 23 friställde Baldanzi i hemmalaget som tyvärr inte fick ordning på bollen. Men som han fick det 11 minuter senare! Först spelade han ut bollen till Cancellieri. Sedan genomförde han en fantastisk löpning in bakom Salernitanabacken, fick bollen tillbaka av Cancellieri och placerade den distinkt i mål. Vilket spel!

Detta innebar Empolis första mål för säsongen. Den långa väntan var över. Baldanzi fick sedan ytterligare en chans innan halvtidsvila, men inga ytterligare mål från den gode Baldanzi som var inblandad i mycket denna match. Han började nämligen andra halvlek med att frispela Shpendi som också via ett fint avslut placerade bollen i mål. Men offside, albanen hade startat löpningen för tidigt.

Empoli tog sig fram flera gånger i andra halvlek med två olika samspelade duos: Fazzini och Shpendi, samt Marin och Gyasi. Inga ytterligare mål skulle det bli dock, och inte heller för Salernitana, vars vänsterspringare Jovane var aktiv med bland annat ett skott i stolpen.

Empoli verkar må bättre nu efter tränarbytet. Tre poäng, fint spel, ett mål framåt och inga insläppta mål bakåt. Vem kan begära mer?