Arrivederci e grazie, Sinisa

Arrivederci e grazie, Sinisa

Under tisdagen kom till slut beskedet som legat i luften sedan Bolognas andefattiga insats mot Spezia i den senaste Serie A-omgången.

Drygt tre och ett halvt år har passerat sedan Sinisa Mihajlovic satte sig på Bolognas tränarbänk för andra gången i karriären. Tiden sedan januari 2019 har varit händelserik, vi minns den mirakulösa vårsäsongen och det räddade Serie A-kontraktet, cancerdiagnosen med den efterföljande behandlingen, pandemin och sedan sjukdomsåterfallet tidigare i år, men nu är det alltså över för den här gången.

Sett till Bolognas prestationer under säsongsinledningen, och egentligen under hela 2022, kommer inte beskedet som någon överraskning och det bör därför  inte heller vara särskilt kontroversiellt, men det är klart att Mihajlovics hälsotillstånd komplicerar situationen och tankarna kring den. 

Nu finns det dock inte mycket mer att göra än att blicka framåt (får vi se ersättaren debutera redan mot Fiorentina på söndag?) samt önska Sinisa ett snabbt tillfrisknande och en fortsatt fin tränarkarriär. 

Mikael Mansjö2022-09-06 21:17:25
Author

Fler artiklar om Bologna