Atalanta-Bologna 0-0: Försvaret höll!

Atalanta-Bologna 0-0: Försvaret höll!

Bologna följde upp premiärsegern mot Salernitana med en meriterande poäng i Bergamo.

Det var ett på mittfältet brandskattat Bologna som under lördagskvällen tog sig an Atalanta på bortaplan. Med Schouten och Soriano avstängda satsade Mihajlovic på en ny mittfältstrea innehållandes Svanberg, Dominguez samt Kingsley Michael (på bänken var det sedan helt befriat från naturliga mittfältsalternativ) och så här i efterhand kan vi konstatera att ”experimentet” föll relativt väl ut.

Det var inte tal om något skönspel, Bologna fick som väntat slita ont mot ett i sedvanlig ordning starkt hemmalag, men när den första halvleken var över hade vi ett mållöst resultat där Bologna faktiskt lyckats störa bergamaskerna en del.

I den andra halvleken ökade dock trycket på Bolognaförsvaret och när Ilicic, Muriel och Malinovskiy vände och vred som värst var maxpulsen nära. Tack vare ett uppoffrande försvarsspel lett av den formidable Gary Medel lyckades dock Bologna freda sitt mål och när Mihajlovic sedan lastade in både Soumaoro och Tomiyasu i matchens slutskede blev tillvaron genast tuffare för Atalantas offensiva pjäser. Samtidigt ska vi väl även nämna att hemmalagets offensiv tappade i slagstyrka när den tidigare nämnda trion Ilicic-Muriel-Malinovskiy byttes ut (ersättarna Lammers, Pessina och Piccoli är säkerligen duktiga spelare, men de ser inte ut att vara lika integrerade i Atalantas väloljade anfallsspel än).

Så, Bologna fick alltså med sig en blytung poäng från Gewiss Stadium till slut. Mihajlovic har ju haft notoriskt svårt att få till lagets försvarsspel, men dagens match var onekligen ett stort fall framåt och och det finns sannerligen sämre sätt att gå in i ett landslagsuppehåll på än detta.

Nästa Hellas!

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6

Lorenzo De Silvestri – 6,5
Gary Medel – 7,5
Kevin Bonifazi – 6,5
Aaron Hickey – 6,5

Mattias Svanberg – 6
Kingsley Michael – 6
Nicolas Dominguez– 6,5

Riccardo Orsolini – 6
Marko Arnautovic – 6,5
Nicola Sansone – 6

***
Emanuel Vignato – 6
Andreas Skov Olsen – 6
Adama Soumaoro – Spelade för kort tid för att betygsättas
Takehiro Tomiyasu – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-08-28 22:43:00
Author

Fler artiklar om Bologna