2021-01-03 18:00

Benevento - Milan
0 - 2

Benevento - Milan 0-2: “Säkrade tre poäng - trots en man kort”

Benevento - Milan 0-2: “Säkrade tre poäng - trots en man kort”

Trots ett rött kort lyckades Milan starta 2021 med en vinst och tre säkrade poäng i bortamatchen mot Benevento. Simon Kjaer såg lika stabil ut som vanligt i sin återkomst från en tids skadefrånvaro.

Lite nervöst är det ändå inför första matchen efter ett längre uppehåll. I vilken form kommer spelarna tillbaka? Har grabbarna njutit lite för mycket av julens gottigheter? Det var frågor som florerade mellan öronen. Men som vanligt fortsätter spelarna i Milan att imponera. Dom osäkra känslorna innan matchen skulle såklart visa sig obefogade då Milan besegrade Benevento borta med resultatet 0-2. Trots rött kort på Sandro Tonali i den första halvleken.

Milan öppnade matchen starkt med sitt höga presspel vilket resulterar i några fina chanser. Cirka 14 minuter in i matchen blir Milan tilldelade en straff efter att Ante Rebic åkt på en hård tackling inne i straffområdet. Straffsituationen uppkom ifrån Rebic förmåga att konstant löpa som en tok i den höga pressen. Straffen togs till vara på av Franck Kessie som snyggt kunde trycka upp bollen i det vänstra krysset - 0-1 Milan.

Med det tidiga ledningsmålet föll Milan tillbaka lite med spelarna istället för att fortsätta den aggressiva pressen. Stundtals bjöds Benevento på lite väl för öppna ytor vilket renderade till att dom kunde spela sig till flera fina möjligheter. Den farligaste målchansen för Benevento i den första halvleken kom från Robert Insigne när han från distans avlossade ett skott som gick i den vänstra stolpen.

Sandro Tonali gick efter cirka 30 minuter spelade in med dobbarna först i en duell vilket till en början ledde till ett gult kort från domaren. Efter påkallning från VAR-rummet och vidare granskning av företeelsen bestämde sig domaren att tilldela den unge Tonali rött kort. Det röda kortet tvingade Stefano Pioli till ett tidigt byte. Brahim Diaz fick kliva av för Rade Krunic.

Med en mindre spelare blev Milan passiva i spelet utan boll resten av halvleken vilket öppnade möjligheter för Benevento att trycka in ett kvitteringsmål. Något sådant blev det dock inte och det var Milan som gick in i halvtidsvilan med ledningen.

Känslan var att andra halvleken skulle bli som den första slutade. Men efter endast några minuter spelade kunde Milan ta till vara på en kontring. Ante Rebic la en långboll in i vänstra delen av straffområdet för Rafael Leao att löpa på. Beneventos målvakt verkade överraskad av Leaos fart då han också försökte ta sig ut till bollen men tvingades vända. Innan målvakten han ta sig tillbaka in i målet lyckades Leao chippa in bollen över målvakten och in i det tomma målet - 0-2 till Milan.

Med ett tvåmålsunderläge forcerade Benevento för att få in ett reduceringsmål. Det farligaste läget kom när domaren tilldelade dom en straff efter en horribel försvarsinsats av Krunic. Krunic tappade sin gubbe i markeringen, kom ett steg efter och försökte sig till en brytning som inte var i närheten av bollen. Gianluca Caprari lyckades dock från 11 meter missa målet och Milan behöll tvåmålsledningen.

Benevento kom till flera lägen under den resterande tiden av matchen. Donnarumma var lika säker som vanligt mellan stolparna och kunde hålla nollan för Milan. Trots en man mindre kom dom till flera målchanser i slutet av matchen men 0-2 resultatet stod sig och Milan kunde vandra av planen med tre poäng säkrade. Fortsatt obesegrade och fortsatt i serieledning.

Riktigt skönt att ha Simon Kjaer tillbaka som startade den här matchen efter lång tid på skadelistan och såg briljant ut direkt från avsparken. Hård i duellerna, både längst marken och i luften. Gillar också hur han och Donnarumma verkar peppa igång varandra under matcherna.

Som skrivet tidigare, det är svårt att inte imponeras av det här laget. Trots motgångar med skadade nyckelspelare och trots motgångar i matcherna lyckas dom alltid lämna omgångarna med poäng. Det känns som att Pioli och ledningen verkligen har lyckats bygga upp en stark lagsammanhållning som lyckas stå emot alla motgångar. Dom har fått den unga och stundtals kritiserade spelartruppen att tro på sig själva och varandra.


Statistik
Bollinnehav: 51% - 49%
Målchanser: 14 - 8
Skott på mål: 7 - 5
Hörnor: 12 - 4

Skönt med en bra start på 2021 - Nu mot vinst hemma mot Juventus på onsdag!

Arvid Sandbergarvidsandberg97@gmail.com2021-01-03 22:20:00
Author

Fler artiklar om Milan