Giuseppe Meazza, 2024-04-06 15:00

Milan - Lecce
3 - 0

Betyg: Milan - Lecce 3-0. 7e raka

Subjektiva betyg tillsammans med algoritmer från Fotmob och SofaSccore. Betyg från 0.5-5.0 där 2.5 är godkänt.

Mike: 3.5. Håller nollan och är hur stabil som helst. Hans 10e nolla för säsongen. Aldrig nervös när han har bollen och Lecce likt många andra lag försöker inte ens pressa honom när han har bollen eftersom han är så säker på fötterna. Lecce har 5 skott på mål. Skriv nytt, det kostar men värt det!

Calabria: 2.5. 4/6 lyckade tacklingar, 10 försvarsåtgärder, 7 lyckade brytningar och 88% lyckade passningar. Tog helt bort Banda så pass att han blev utbytt redan i halvlek. Som alltid med på offensiva planhalva och är ett passningsalternativ.

Gabbia: 2.5. Behöver inte förta sig, spelar ända sen han kom hem otroligt lugnt och säkert. Har inte satt många felsteg sen dess och idag sattes han aldrig på prov. 3/3 lyckade långbollar och ¾ vunna luftdueller och 95% rätt adress på sina passningar säger mycket om denna gamla mittfältare.

Tomori: 2.5. Spelar hela matchen och likt Gabbia som sätts han aldrig riktigt på prov. Missar en luftduell på ett lojt sätt i sista minuten när matchen är död men annars hur säker som helst.

Theo: 3.5. Statistiskt sett gör han inte en jättebra match men är ett ständigt hot och avlastar offensiva spelare på offensiv planhalva vilket skapar mycket ytor för övriga. Defensivt så råkar Theo sätta ett knä på vår svenska vän i Lecce som domaren borde blåst av för huvudskada? Att det ska vara straff innan som den svenska studion tycker är jag inte lika säker på men jag har förståelse för diskussionen. Frågan är om det är axel mot axel eller om Theo gör det bakifrån. Oavsett onödigt av Theo. Får hyllningar av publiken när han byts ut som skapar leende. Vem som var i hans armar inför matchen, hans son.

Reijnders: 3.0. Väldigt bekväm med bollen, hade kunnat göra ett drömmål men övrigt så är det en bekväm match för honom och hela mittfältet efter Lecces röda. Domaren är stensäker på sitt beslut som helt dödar matchen även om det förmodligen redan var det.

Adli: 4.0. Bäst på plan enligt algoritmerna. När spelare får gott om tid är denna bekväma mittfältare väldigt bra, hans målpass till Leao är Albertini nivå. Hade sagt Pirlo men han har väl tyvärr smutsat ner sin legendstatus i Milan sen han lämnade och skrev sin kassa bok. Adli gör 110/120 passningar rätt på sina 90min. Det är smått otroligt.

Pulisic: 4.0. Spelar idag som AMC, något vi i Podcast Rossoneri efterfrågat eftersom det hade varit spännande att se hur han levererat och givetvis gjorde han det. Borde kanske gjort ytterligare ett mål men för att tysta alla behöver han även göra dessa poäng mot topplagen. Första säsongen har gjort 10mål i ligan. Han har aldrig gjort så många mål under en säsong tidigare och då har vi ändå några matcher kvar. Förstår anledningen till att jänkarna köper hans tröja. Hypade Kvaratskhelia har 2 poäng mindre denna säsong för att ge perspektiv.

Leao: 4.0. Får höga betyg enligt algoritmerna, frågan är hur hans betygssnitt hade sett ut om vi bara lyft ut hans insatser från 2024 där han varit mycket bättre. Frågan är om Zlatan har något med detta att göra. Målen är väldigt snyggt, kunde gjort fler och hade varit intressant att se en annan vinkel på skottet i första halvlek som tar försvararen.

Chuk: 4.0. Får hela matchen idag och ser sugen ut, utmanar ofta vilket vi vill se. Blir poäng idag och med lite tur hade det blivit mer men förhoppningsvis kommer vi fortsatt se mer av denna nivå från honom.

Giroud: 3.5. Gör mål som vanligt, märkligt att det fortfarande finns personer som följer fotboll och inte ser hans betydelse. Lämnar han för LA i MLS så är det ligans bästa fynd, det kommer bli väldigt svårt att ersätta honom i sommar och jag hoppas inte ledningen snålar för det är en väldigt viktig position för hela lagen. Att se honom visa sin kärlek för klubben värmer extra. Han visar att åldern inte har någon betydelse, 14mål i ligan än så länge…

Pioli: 3.5. Väljer att göra det uppenbara i att spela Pulisic och Chuk på AMC resp AMR, rent taktiskt är det ingen diskussion vem som är vinnare i matchen och det blev en promenad i parken efter det röda kortet så spelarna inte behövde förta sig inför EL matchen mot Roma. Gör även 5 byte så hela truppen är igång. Svårt att kritisera Pioli när han har 7 raka. När hände det senast? jo 2006 med Ancelotti som tränare. 

Byte 2.5 på alla som kom in. Ingen av spelarna som blir inbytta gör något utöver det vanliga när matchen är klar. Förstår Pioli att vill hålla spelare igång som är med i diskussioner om startplats men när matchen är så pass klar hade det varit spännande och inspirerande att spela dessa ungdomar på bänken vi sett lite av under 2024.

Övrigt: Publik Milan-Lecce 71.576 Inkomst 2.146.205,36 euro
Läs även inför matchen HÄR och 5 snabba från matchen HÄR
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-04-06 17:26:00
Author

Fler artiklar om Milan