Sassuolo - Empoli
2 - 3

Blytunga tre poäng för Empoli efter sent avgörande på tilläggstid
Segerns sötma.

Avgörande 3-2 i den 94:e minuten gör att Empoli skapar sig visst andrum ner till strecket.

Och matchen började redan från början med Empolidominans när Marin utmanade Consiligi i hemmamålet med en vass frispark. Och Marin var också den som slog frisparken sju minuter senare som nådde Luperto med nicken i mål, 1-0 till bortalaget. Azurri gjorde också 2-0 genom Maleh i den 23:e minuten men målet avblåstes för hands på samme Maleh. Sassuolo var dock inte oävna. Gamle Empolibekantingen i hemmalaget, Pinamonti, nådde in till Ferrari i den 34:e minuten men nicken strax utanför.

Den andra halvleken var sex minuter gammal när Sassuolos Doig tvingade fram en hörna med ett skott som Caprile i bortamålet tippade över ribban.  På efterföljande hörna blev hemmalagets
Tressoldi fälld i en närkamp i straffområdet. Pinamonti slog straffen säkert i mål och det var utjämnat, 1-1.

I den 63:e minuten utmanade bortalagets Niang i offensivt straffområde och efter hands på hemmaspelare kunde samme Niang slå in straffen i mål, vilket innebar 2-1 till Empoli.  Det var också nära 3-1 i den 71:a minuten när ett fint spel från Ismajili till Cancellieri och secermera till Niang oroade i offensivt straffområde men Consigli kunde freda sitt mål.

Istället kvitterade hemmalaget genom kapten Ferraris nick i mål på frispark från tidigare Empolispelaren Bajrami. Men i den näst sista övertidsminuten nådde en frispark från Azurris Marin fram till inbytte Bastoni som nickade in bollen i mål, och Empoli tog hem alla de tre poängen.