Bologna-Atalanta 1-2: Andra raka förlusten

Bologna-Atalanta 1-2: Andra raka förlusten

Orsolinis tidiga ledningsmål lovade gott, men i den andra halvleken vände bortalaget på steken och måndagskvällen slutade därmed med en ny förlust för Thiago Mottas manskap.

Det skadeskjutna hemmalaget som i anfallslinjen saknade tunga pjäser som Arnautovic, Zirkzee och Barrow stod för en bra första halvlek där laget stängde ned sina mer namnkunniga motståndare efter Orsolinis 1-0-mål.

Efter pausvilan pricksköt Koopmeiners in kvitteringen från distans och i samma ögonblick var det som att luften gick ur hemmalaget. Atalantas ledningsmål lät inte vänta på sig särskilt länge och därefter var Bologna aldrig riktig nära att hota bergamaskerna. Med tanke på avbräcken i anfallslinjen var det kanske inte så överraskande ändå, men det är klart att tappet mot det långt ifrån glimrande bortalaget ändå svider.  

Bologna åkte alltså på sin andra raka förlust och starten på 2023 har inte blivit vad vi hoppades på. Det är onekligen lätt att börja leta fel efter två raka nederlag (till exempel varför Kasius ställs utanför truppen samtidigt som det ganska så bedrövliga Juventus-lånet Cambiaso fortsätter att få speltid?) och det är klart att skadeläget bör ljusna framöver, men just nu ser det väl ut som att Bologna går ytterligare en anonym säsong till mötes.

Mikael Mansjö2023-01-09 23:13:02
Author

Fler artiklar om Bologna