Bologna-Cagliari 2-0: Stabilt!

Efter två raka förluster revanscherade sig Bologna i måndagskvällens hemmamatch mot tabelljumbon Cagliari.

Det var alltså ett poängtörstande bortalag som besökte ett regnigt Dall’Ara häromdagen. Med andra ord var det upplagt för rejäl kamp i vätan och mycket riktigt bjöds vi inte på något vidare skönspel i den första halvleken, men en av fördelarna med Sinisa Mihajlovics ”nya”, aningen mer behärskade Bologna är att laget inte går bort sig lika lätt i denna typ av matcher.

I den andra halvleken blixtrade dock laget till direkt när De Silvestri öppnade målskyttet efter att Arnautovic lurat sin sardiske bevakare genom att helt enkelt släppa bollen förbi sig. Efter ledningsmålet blev kanske hemmalaget aningen för passivt under en 15-20 minutersperiod, men med tanke på att det fortsatt var Bologna som skapade de vassaste målchanserna ska vi inte gnälla för mycket. När sedan Skorupski, i matchens slutskede, briljerade med en fin räddning på bortalaget enda riktigt heta kvitteringschans (ett distansskott från Lykogiannis) förstod vi att saken var klar och Arnautovics 2-0 mål (i den 96:e matchminuten) blev till sist grädden på moset denna småtrevliga måndagskväll.

Tack vare trepoängaren kliver Bologna upp på en tiondeplats i tabellen och när Sampdoria, Venezia och Spezia nu står för motståndet i lagets kommande matcher är det lätt börja snegla ännu lite längre upp i tabellen. Visa av erfarenhet vet vi dock att sådana drömmerier brukar straffa sig, men om Sinisas uppdaterade Bologna, av vissa utdömt som tråkigt (debatten pågår för fullt nere i Bologna) fortsätter att borra ner huvudet så ska det väl kunna bli ett par poäng där ändå.