Bologna-Empoli 0-1: Ingen uppenbar Motta-effekt

Bologna-Empoli 0-1: Ingen uppenbar Motta-effekt

Thiago Mottas första match på Bolognas tränarbänk fick inte den önskade utgången.

Kanske var förväntningarna orimligt högt ställda, Thiago Motta hade ju endast genomfört en handfull träningar som Bolognatränare inför dagens hemmamatch mot Empoli, men någon slags positiv ny tränare-effekt hade ju ändå varit önskvärd.

Bolognas första kvart var… förvirrad. Efter ett par minuters spel hade laget bjudit sina motståndare på två frilägen (för klena hemåtpassningar i båda fallen), men Skorupski stod lyckligtvis i vägen vid båda tillfällena, precis som han dessförinnan hade gjort på Lammers välriktade nick.   

Empoli spelade sin match på ett förtjänstfullt sätt, men det samlade intrycket var ändå att det framförallt var Bolognaspelarna som gjorde det väldigt svårt för sig själva (ett symtom på viss ny tränar-förvirring kanske?).

Efter den trots allt mållösa första halvleken fick vi dock se ett bättre Bologna i den andra. Inhoppande Dominguez och Kasius bidrog med kvalitet och fart, men precis när Bolognatrycket var på väg att ge utdelning stack Empoli upp och kontrade in ledningsmålet efter ett till synes obeslutsamt agerande av Skorupski på Hendersons inspel.

Under den avslutande kvarten var det Bologna som jagade en kvittering, men närmare än en nick i stolpen (Arnautovic) och ett skott i ribban (Zirkzee) kom laget aldrig och Thiago Motta fick därmed sämsta tänkbara start på sin nya tränarbänk. Inget är förlorat, men herre jisses vad laget och klubben skulle ha mått bra av en ny seger efter förra helgens trepoängare mot Fiorentina. Nu är känslan att vi börjar om på noll igen och även om Motta kan trösta sig med att det nu stundar ett landslagsuppehåll där han förhoppningsvis kan sortera ut ett och annat känns det inget vidare att det är Juventus på bortaplan som väntar när Serie A så småningom sparkar igång igen.
 

Mikael Mansjö2022-09-17 23:28:43
Author

Fler artiklar om Bologna