Bologna-Fiorentina 2-1: Nu åker vi (och välkommen Thiago Motta!)!

Bologna-Fiorentina 2-1: Nu åker vi (och välkommen Thiago Motta!)!

Med primavera-tränaren Luca Vigiani på tränarbänken slog Bologna tillbaka Fiorentina hemma på Dall’Ara. Klubbens nye tränare Thiago Motta (offentliggjordes idag måndag) får därmed en under omständigheterna lugn första vecka på jobbet.

Bologna har haft ett par ganska tumultartade dagar efter Sinisa-avskedet där klubbens beslut att sparka Mihajlovic har kritiserats vitt och brett i diverse mediekanaler. Dessbättre hade inte spelarna förlorat sig i denna polemik utan i gårdagens hemmamatch mot Fiorentina var laget både koncentrerat och beslutsamt. Det var för all del ingen sprakande underhållning som vi bjöds på, men laget gjorde de basala sakerna rätt och kunde till slut vända ett 0-1-underläge till seger (Barrow och Arnautovic målskyttar).  

På lördag väntar en ny hemmamatch, denna gång mot Empoli, och klubbens nye tränare Thiago Motta bör alltså ha en god chans att bygga vidare på söndagens seger. Den Brasilienfödde italienaren har skrivit på ett tvåårskontrakt och får nu sin tredje a-lagschans i tränarkarriären. Sejouren i Genoa blev kort och är egentligen omöjlig att basera ett omdöme på samtidigt som året i Spezia måste betraktas som en framgång. Vad som händer i Bologna återstår att se, men vi får hoppas (och egentligen även förutsätta) att valet är Giovanni Sartoris och det bör ju om något borga för viss framgångspotential.  

Mikael Mansjö2022-09-12 20:56:59
Author

Fler artiklar om Bologna