Bologna-Fiorentina 2-3: Energibrist

Bologna-Fiorentina 2-3: Energibrist

Det blev ingen tredje raka seger för det Bologna som inte riktigt hade orken att stå emot ett starkt Fiorentina.

Visst fanns det en lätt Europaaura runt söndagens match mellan Bologna och Fiorentina, men så här i efterhand kan vi konstatera att doften av kontinent nu är starkare i Toscana än vad den är i Emilia-Romagna.

Inget är dock förlorat i Bolognaland, absolut inte, men mot Fiorentina var det tydligt att laget hade för lite energi för att kunna hota det bolltrillande bortalaget. Med tanke på att truppen är lite tunn på nyckelpositionerna är det kanske inte så konstigt att laget inte förmår leverera tre jämnbra prestationer under en och samma vecka (Dominguez och Svanberg har så här långt in i säsongen dragit ett nästan omänskligt stort lass på innermittfältet), men det är något som möjligtvis kan komma att åtgärdas under januarimercaton.

Sedan var det förstås också så att Bologna tappade en dimension när laget inte hade någon Arnautovic att hålla i handen. Österrikaren, som på kort tid tagit sig an rollen som offensiv härförare och allmän inspiratör, ser dock ut att vara redo för comeback i söndagens bortamatch mot Torino och det lovar ju onekligen gott inför det mötet. 

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 5,5

Adama Soumaoro – 6
Gary Medel – 6,5
Arthur Theate – 5,5

Lorenzo De Silvestri – 5,5
Nicolas Dominguez – 5,5
Mattias Svanberg – 6,5
Mitchell Dijks – 6

Roberto Soriano – 5,5
Nicola Sansone – 5,5

Musa Barrow – 6,5

***
Aaron Hickey – 6,5
Andreas Skov Olsen – 5,5
Riccardo Orsolini – 5,5
Kevin Bonifazi – 6
Emanuel Vignato – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-12-10 20:04:01
Author

Fler artiklar om Bologna