Bologna-Hellas 1-1: Mediokert

Bologna-Hellas 1-1: Mediokert

Säsongens andra ligamatch bjöd inte på något lyft för Bologna. Istället fick vi ett oavgjort resultat hemma mot Hellas och formen lyser alltjämt med sin frånvaro.

Premiärförlusten mot Lazio var i sig inget uppseendeväckande, men sättet som Bologna genomförde matchen på lämnade ändå en del frågetecken. I söndagskvällens hemmamatch mot Hellas fick vi precis som mot Lazio se ett par aktioner som osade klass (alltid med Arnautovic, Medel och Schouten som förgrundsfigurer), men på det hela taget var insatsen återigen för blek. 

Hemmalaget lyckades därför inte omsätta Arnautovics ledningsmål i tre poäng och i skrivande stund ser Bolognabygget långt ifrån färdigt ut (en smula anmärkningsvärt då truppen, än så länge, inte direkt har revolutionerats under sommaren). Det är visserligen tidigt på säsongen och transferfönstret är fortfarande öppet, men just nu går det inte riktigt att se hur det ska bli något drag under galoscherna här. Åtminstone inte utan ett tränarbyte, men det finns väl egentligen inget som talar för att ett sådant skulle vara särskilt nära förestående just nu. 

Samtidigt ska vi inte komma dragandes med krisrubrikerna riktigt än, men för att det ska bli poäng borta mot Milan i nästa omgång krävs det nog ett smärre mirakel. 

Mikael Mansjö2022-08-22 21:46:08
Author

Fler artiklar om Bologna