Bologna-Inter 1-0: Vart är vi egentligen på väg?

Bologna-Inter 1-0: Vart är vi egentligen på väg?

Riccardo Orsolinis segermål blev pricken över i:et i söndagens helgjutna Bolognainsats.

Halvt fördärvade som vi är efter närmare 20 års ökenvandring var förväntningarna, som vanligt, lågt ställda inför mötet med tabelltvåan Inter. Med det sagt har Bologna förstås tagit sina ”storlagsskalper” under denna period, men de har väl så gott som alltid varit ett resultat av utsökt effektivitet framåt samt ett uppoffrande försvarsspel där bollen så att säga har studsat Bolognas väg när det väl hettat till.

Söndagens insats var dock av en helt annan kaliber. Den första halvleken var ren fotbollspropaganda från hemmalaget (visst, lite svältfödda kanske vi är…) där Inter inte fick något grepp om hemmalagets flödande passningsspel på Dall’Aras blöta och svårspelade matta. 

Det blev visserligen inga mål då (Barrows fullträff VAR-vinkades bort för offside samtidigt som Soriano högerslägga träffade ribban) och i den andra halvleken blev Inters bollinnehav större. Bortalaget fortsatte dock ha förtvivlat svårt att skapa någonting av värde (vilket vi förstås väljer att ge det alerta Bolognaförsvaret en fjäder i hatten för) och i den 76:e matchminuten frälste istället Orsolini de utsålda läktarna när han frispelad av Schouten skickade bollen upp i nättaket bakom Onana. 

Thiago Motta fortsätter alltså att skörda framgångar i Bologna och laget har nu, åtminstone tillfälligt, ett litet, men naggande gott grepp om sjundeplatsen. Hur länge detta håller i sig återstår förstås att se, men det är väl bara att försöka njuta och samtidigt drömma om en växel till när väl Arnautovic och Zirkzee är tillbaka på planen.

Mikael Mansjö2023-02-27 22:21:53
Author

Fler artiklar om Bologna