Bologna-Lecce 2-0: Första ligasegern under Motta

Bologna-Lecce 2-0: Första ligasegern under Motta

En fin första halvlek lade grunden för Bolognas första seger i ligan sedan den 11 september.

Sett till tabelläget var söndagens match mellan Bologna och Lecce lite av ett tidigt salvezza-möte. Visst, många matcher återstår och det kommer ett VM-uppehåll samt en januarimercato som kan kasta om förutsättningarna rejält, men för Bolognas del framstod matchen ändå som en vattendelare inför den fortsatta säsongen. Underförstått, laget kan inte fortsätta kasta bort poäng mot de tänkbara avstigningskandidaterna. 

Tillfredsställelsen var därför monumental när Bologna klev ut och genomförde säsongens bästa 45 minuter under den första halvleken. Spelövertaget gav utdelning i form av en 2-0-ledning (Arnautovic målskytt från straffpunkten och Ferguson på hörna) och glädjande nog kunde Bologna alltså bygga vidare på de fina intentioner som laget visat upp borta mot Napoli.

I den andra halvleken jämnades spelet ut, men Bolognasegern var aldrig hotad och säsongens andra ligaseger var därmed ett faktum. I nästa omgång väntar Monza på bortaplan och förhoppningsvis kan laget ta ytterligare steg i mötet med Berlusconis lakejer.

Mikael Mansjö2022-10-25 15:43:03
Author

Fler artiklar om Bologna