Bologna-Monza 0-1: Sur, men inte helt överraskande förlust

Bologna-Monza 0-1: Sur, men inte helt överraskande förlust

Det skade- och avstängningstyngda hemmalaget lyckades dessvärre inte luckra upp Monzas effektiva försvarslinje.

Med Soumaoro, Bonifazi, Sansone och Zirkzee på skadelistan, Lucumi avstängd samt den icke-startklara duon Arnautovic och Medel på bänken var varningen utfärdad inför söndagens hemmamöte med det formtoppade Monza. 

Förhoppningen var förstås ändå att Dall’Aras välfyllda läktare skulle ge Bologna kraften att bryta ner Monzas defensiv samtidigt som Thiago Mottas mittfältsdominerade startelva (Ferguson, Dominguez, Aebischer och Schouten var samtliga med från start) skulle ge laget tillräckligt med balans för att inte åka på något skit bakåt.

Utfallet blev väl också ungefär som förväntat. Bologna ägde det mesta av spelet och Monza ägnade i princip hela matchen åt att försvara sig och dra ner på tempot, men trots det var det ändå bortalagets Donati som lyckads pilla in matchens enda mål på en av få Monzamöjligheter. 

Bittert för Bologna som borde ha kunnat få med sig någonting mer från den här matchen (och därmed skaffat sig ett ännu bättre utgångsläge i kampen om sjunde-/åttondeplatsen), men samtidigt ska vi inte dra alltför stora växlar av gårdagens förlust och en bra chans till revansch kommer redan på lördag då bortamötet med Sampdoria står på programmet. 

Mikael Mansjö2023-02-13 12:31:35
Author

Fler artiklar om Bologna