Bologna-Roma 1-2: Ett försök att se glaset halvfullt

Bologna-Roma 1-2: Ett försök att se glaset halvfullt

Surt sa räven om söndagens förlust hemma mot Roma.

Sviter är väl till för att brytas och idag tvingades vi konstatera att Bolognas fina hemmasvit om åtta raka segrar tog slut och matchupplösningen var dessvärre inte av det angenämare slaget.
 
Roma inledde matchen bäst och hade det mesta av bollen den första halvleken igenom, men även om Bologna stundtals såg ut att slita en aning så var det aldrig någon riktig fara på taket. Med andra ord var matchen rätt chansfattig så långt och känslan var att något behövde ”hända” för att matchen skulle öppna upp sig. Mycket riktigt, fyra minuter in på den andra halvleken skruvade Kolarov in bortalagets ledningsmål på frispark och sedan ändrade matchen helt karaktär.
 
Stärkta av Nicola Sansones kvittering från straffpunkten flyttade hemmaspelarna fram positionerna och tio minuter senare var det nära att ringa igen när Soriano tvingade Pau Lopez till någon slags omöjlig reflexräddning. Varningarna haglade och även om Bologna nu förde matchen var Dzeko ett ständigt orosmoment för hemmalaget.
 
Med tio minuter kvar att spela visades Romas Mancini ut och då dök den försåtliga tanken om att nu blir det minst ett kryss förstås upp och sådan brukar ju straffa sig. Så också denna gång, för när matchen i princip var över och Santander hade fått en sådan där helt oförklarlig slutsekundersfrispark emot sig utnyttjade Roma att hemmalaget redan hade arkiverat matchen. En snabb omställning senare nickade just Dzeko in gästernas segermål och en trevlig fotbollseftermiddag fick därmed ett riktigt surt slut (vi får dock tro på Mihajlovics ord om att full fart framåt-tänket bör ge fler segrar än förluster när säsongen summeras).
 
Trots förlusten visade Bologna upp en hel del kvaliteter idag och då inte bara i forceringen framåt under den andra halvleken. Lagets förmåga att spela en lite mer avvaktande fotboll på egen planhalva under de inledande 45 minuterna var nämligen också fin att se. Med andra ord finns det saker att bygga vidare på och härnäst väntar två riktigt intressanta bortamatcher mot Genoa respektive Udinese (på pappret överkomliga, men inte utan fallgropar).

Bologna-Roma 1-2
 
0-1 Kolarov (49‘)
1-1 Sansone (54‘)
1-2 Dzeko (90’)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Tomiyasu, Bani, Denswil, Dijks (46’ Krejci); Medel, Poli (80’ Palacio); Orsolini, Soriano, Sansone; Destro (90’ Santander)
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Mbaye, Paz, Dzemaili, Schouten, Svanberg, Skov Olsen

Roma (4-2-3-1):
Lopez; Florenzi (70’ Spinazzola), Mancini, Fazio, Kolarov; Cristante, Veretout; Kluivert (51’ Zaniolo), Pellegrini, Mkhitaryan (86’ Jesus); Dzeko
Ej använda avbytare: Fuzato, Mirante, Santon, Diawara, Pastore, Antonucci, Kalinic

Gula kort:
Bologna: Dijks, Poli, Tomiyasu
Roma: Dzeko, Florenzi, Mancini x 2, Veretout, Zaniolo
 
Röda kort:
Bologna: -
Roma: Mancini

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Takehiro Tomiyasu – 5,5
Mattia Bani – 6,5
Stefano Denswil – 5,5
Mitchell Dijks – 6

Gary Medel  – 6
Andrea Poli – 6
 
Riccardo Orsolini – 6,5
Roberto Soriano – 6
Nicola Sansone – 7
 
Mattia Destro – 6

***
Ladislav Krejci – 5,5
Rodrigo Palacio – Spelade för kort tid för att betygsättas
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-09-22 21:04:58
Author

Fler artiklar om Bologna