Bologna-Salernitana 1-1: Fjärde raka utan seger

Bologna-Salernitana 1-1: Fjärde raka utan seger

Trycket ökar i Bologna efter missräkningen i torsdagens hemmamatch mot Salernitana.

Förväntningarna på den här Bolognaupplagan var inte skyhöga inför säsongen, men efter fyra spelade omgångar tvingas vi ändå konstatera att det här ser sämre ut än förväntat. Två poäng på fyra matcher är ingen poängmässig katastrof, det kan liksom hända, men det som oroar är förstås att laget ser så oerhört segt och trubbigt ut.

Jämförelsen med fjolårssäsongens Cagliari borde vi kanske inte göra riktigt än, men det skaver förstås att vi ändå inte kan slå den ur hågen. Bologna kan dock i viss mån ursäktas av att klubbens senaste nyförvärv Stefan Posch (Hoffenheim), Nikola Moro (Dynamo Moskva) och Joshua Zirkzee (Bayern München) inte kom till spel mot Salernitana, för visst ska väl denna trio kunna höja laget framöver.

Marko Arnautovic gav Bologna ledningen mot Salernitana (återigen på straff) och anfallaren har nu gjort lagets samtliga tre mål i ligaspelet. Nicola Sansone borde också ha noterats för minst ett mål i matchen, men som så många gånger förr straffade sig oskärpan när bortalagets Dia i den 88:e matchminuten petade en Skorupski-retur i mål. Den sent tappade ledningen svider förstås, men det som verkligen stör är inte poängtappet i sig utan lagets (icke-)prestation.

Nästa uppgift för Bologna blir Spezia på bortaplan och just nu framstår den matchen som en riktig vattendelare för den fortsatta säsongen.

Mikael Mansjö2022-09-02 23:27:16
Author

Fler artiklar om Bologna