Bologna-Sampdoria 1-1: Börjar det redan osa katt?

Det blev ingen seger i den så kallade måstematchen mot Sampdoria.

Efter en aningen turbulent vecka där omklädningsrummet i fredags fick besök av ett antal representater från curva Andrea Costa (påhälsningen mynnade ut i en upphettad diskussion mellan supportrar, spelare, tränare och de sportsligt ansvariga i klubben) var det under lördagskvällen dags hemmamatchen mot tabelljumbon Sampdoria (med nyanställd tränare i form av Dejan Stankovic).

Budskapet från läktaren var tydligt (”Chi non lotta se ne deve andare”) och under den första halvleken fick vi onekligen se ett Bologna som visade upp den glöd och framåtanda som saknades i matchen mot Juventus.

Hemmalagets tryck gav utdelning när Dominguez skickade in 1-0 efter en dryg halvtimmes spel och strax därefter var argentinaren nära sitt andra mål när han från distans träffade ribban.

Tyvärr lyckades inte Bologna bygga vidare på sin inspirerade första halvlek. Efter pausvilan fick vi nämligen se ett hemmalag som föll tillbaka i gamla synder och efter en tilltrasslad situation i Skorupskis straffområde var kvitteringen ett faktum.

I slutskedet var bortalaget närmast ett segermål, men Skorupski stod emot när det hettade till och det blev till slut delad poäng på Dall’Ara.

Bolognas kryssrad mot på papperet överkomliga motståndare (Salernitana, Hellas, Spezia och Samp) imponerar inte och Thiago Motta får vänta lite till på sin första seger som Bolognatränare. Att den skulle komma mot Napoli i nästa omgång känns långsökt, men därefter väntar två nyckelmatcher mot Lecce och Monza där Motta sannolikt behöver en seger för att sejouren i Bologna inte ska bli Genoa-kort.