Bologna-Venezia 0-1: Mal di pancia

Bologna-Venezia 0-1: Mal di pancia

Hemmalaget hade mot Venezia siktet inställt på ytterligare ett lyft i tabellen, men söndagseftermiddagen gick inte riktigt som planerat.

Redaktionens man på plats i Bologna vittnade om iskyla och rekordsmog från sin läktarplats, men trots att de yttre förutsättningarna alltså var en smula bistra fanns det ändå rejält med förväntan i luften när Venezia kom på besök till Dall’Ara. I curvan var ju ultrasgrupperna tillbaka (försäljningen av säsongskorten avslutades under landslagsuppehållet), på VIP-läktaren satt Joey Saputo och på planen skulle de uppstudsiga nykomlingarna (inklusive de cirka 1100 bortasupportrarna) tas ned på jorden igen efter deras seger mot Roma häromsistens.

Dessvärre slutade eftermiddagen i ett stort antiklimax efter att Okereke förvaltat bortalagets första riktiga målchans i matchen (en ytterst slumpmässig sådan bör kanske tilläggas). Bologna i sin tur försökte och försökte, men kanske var tålamodet för stort och desperationen aningen för liten den här gången för det gick sannerligen inte snabbt när laget skulle försöka forcera den venetianska muren. Och trots att hörn- (17-0) avslutsstatistiken (22-8) talade sitt tydliga språk hade nog Bologna kunnat spela i 90 minuter till utan att för den sakens skulle lyckas få håll på Romero.

Nej, den här matchen lämnade ingen bra känsla i magen (ett 0-0-resultat hade varit en ren fröjd i jämförelse) och återigen står vi kvar med demonerna som säger att klubben är dömd till en evig tolfteplats.

Våga inte drömma!

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 7,5

Adama Soumaoro – 6,5
Gary Medel – 6
Arthur Theate – 6

Riccardo Orsolini – 6
Nicolas Dominguez – 6,5
Mattias Svanberg – 6
Aaron Hickey – 6

Roberto Soriano – 5,5
Musa Barrow – 5,5

Marco Arnautovic – 5,5

***
Emanuel Vignato – 6
Nicola Sansone – 5,5
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
Nicolas Viola – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-11-23 16:37:28
Author

Fler artiklar om Bologna