Cagliari klart för Serie A 2014-15
Pinilla gjorde sitt sjunde mål för säsongen och säkrades Cagliaris plats i Serie A.

Seger med 1-0 på Sant'Elia mot Parma gör det helt klart att Cagliari spelar ytterligare en säsong i Serie A.

Kryss hade räckt i praktiken men det var seger som krävdes i eftermiddags för att säkra nytt Serie A-kontrakt för Cagliari, och det lyckades laget med i hemmamatchen mot Parma.

Läget uppstod igår ikväll då Bologna - närmaste laget under nedflyttningsstrecket - förlorade hemma mot Fiorentina och stod därmed på 28 poäng inför sina resterande tre matcher. Max utdelning skulle således vara 37 poäng.

Med ett kryss skulle det alltså bli en fråga om målskillnad förutsatt att Cagliari förlorar sina sista tre medan Bolgona vinner.

På slutet av första halvlek stoppades Dessena ojuste av Alessandro Lucarelli, vilket gav upphov till den straff som Pinilla tryckte in. Det blev matchens enda mål.

Bortalagets chanser att komma tillbaka minskades i början av andra halvlek när gräl i samband med en straffsituation ledde till att Felipe Dias slog till Rossettini och såg därmed det röda kortet.

Segern innebär att Cagliari går upp på 39 poäng och har därmed säkrat kontraktet matematiskt.

Det innebär att det blir minst en elfte säsong i följd i högsta serien och nu kommer man nära klubbrekordet från storhetsperioden kring scudettoåret 1970. Den gången blev det tolv raka säsonger.