Cagliari - Inter 0-1: Eto'o skickade Cagliari mot botten

Det blev den värsta formen av förlust; en hedersam sådan. Cagliari hade lite otur, lite ineffektivitet, lite brist på skärpa och en väldigt rutinerad motståndare. Sakta men säkert går laget mot nedflyttningsplats.

När den sjunde omgången är färdigspelad för Cagliari har laget bara gjort mål i fem av sina sju inledande matcher. Den första hemmaförlusten för säsongen inkasserades i en match som påminde ganska mycket om ett klassiskt möte mellan ett mästarlag och ett mitten- eller bottenlag som kämpar och skapar en del chanser, men som inte ser till att sätta de ganska få chansen som dyker upp. Allt medan bortalaget gör det minsta som kan begäras och vinner matchen inte genom överansträngning, men genom kontroll.

Något förvånande startade Bisoli med både Agostini och Conti på plan. Den förstnämnde gjorde en ganska bra match, medan kaptenen - av en slump eller inte - visade att han hade varit borta ett längre tag.

Matchen började annars på ett väldigt tråkigt sätt, och då inte på grund av det faktum att den var chansfattig i inledningen.

Snarare valde domare Tagliavento att gör ett avbrott i matchen efter att delar av hemmapubliken gjort bort sig genom rasistiska provokationer mot framförallt Samuel Eto'o.

Efter varningar från speakern om att matchen skulle avbrytas helt om inte de rasistiska ropen upphörde, blåstes matchen igång igen efter ett par minuter.

Knappt tio minuter senare kom den sista chansen. Den siste inhopparen, Pinardi, lobbade bollen över en försvarare mot Cossu, som kom in i straffområdet längs kortlinjen, och spelade snett inåt mot Matri, som avslutade på studs från ett bra läge, men bollen gick tyvärr högt över ribban.

Trots fyra minuters tilläggstid kunde inte Cagliari skapa något på slutet av matchen.

Inter dominerade matchen totalt under de första tio minuterna, men Cagliari spelade så småningom in sig allt mer, och resten av matchen blev jämn.

Den första riktiga chansen dröjde till den 24:e minuten, när Coutinho spelade Eto'o som lade tillbaka för ett hyfsat skott av brassen, men Agazzi räddade, med kontroll på den korta returen.

Cagliari svarade tre minuter senare med ett kombinationsspel mellan Nenê, Cossu och Biondini, som avslutades med ett diagonalt skott av den förstnämnde, med en halvdan precision.

I den 36:e minuten var det ytterst nära att Cagliari tog ledningen. Pisano fick med både tur och skicklighet bollen med sig på högerkanten och slog ett bra inlägg in i straffområdet, där Nainggolan tog emot och spelade snett bakåt mot Cossu som försökte placera med ett direktslag. Bollen gick knappa halvmetern förbi krysset.

Några minuter senare kom matchens enda mål. En rörig situation där Sneijder och flera Cagliariförsvarare försökte ta hand om en studsande boll, gjorde att bollen så småningom hamnade hos Eto'o precis utanför straffområdet. Skytteligaledaren fintade bort Astori och sköt i Agazzis vänstra hörn. 0-1.

Innan paus fick Maicon ett ypperligt nickläge på en hörna, men avslutet var inte den allra bästa.

* * *

Cagliari inledde andra halvlek bra och var väldigt nära kvittering efter bara några minuter. Cossu hittade Nenê med en kort lyftning. Brassen lyckades inte komma till avslut direkt, men gick en bit in centralt och sköt hårt på halvvolley. Julio Cesar svarade med en reflexräddning, och Matri högg till direkt på returen, men även det klarade målvakten.

Saker och ting lugnade ner sig efter detta och chanserna begränsades till en farlig nick på hörna, av Dejan Stankovic.

Men kvarten före slutet blev det åter hett under en period i Inters planhalva.

Först var det ett läge som borde ha renderat i straff, när Matri försökte hitta inhopparen Acquafresca i en två-mot-ett-läge, men passningen stoppades med handen av Walter Samuel. Domaren friade.

Minuten senare kom Cagliaris bästa chans i matchen efter en snabbt tagen hörna. Cossu rullade fram till Acquafresca, vars inlägg styrdes till en båge via Chivus ben, och träffade rubbans under sida och ut, innan Conti slängde sig fram mot returen. Kaptenen fick bollen mot foten på ett sätt som gjorde att den rullade diagonalt mot Julio Cesar. En mer rak träff och kvitteringen hade varit ett faktum.

Trots fyra minuters tilläggstid lyckades Cagliari inte skapa nåt på slutet. Inter fick till en framgångsrik period av maskning och minuter rullade iväg utan något ordentligt spel.

0-1 mot Inter får ses som en acceptabel förlust, men som sagt inför matchen var det här inte läget för något sådant. Nästa omgång väntar Lazio i Rom.

* * *

Cagliaris startelva: (4-3-1-2): Agazzi, Pisano - Astori - Canini - Agostini, Biondini (Lazzari, 56) - Conti - Nainggolan (Pinardi, 78), Cossu, Matri - Nenê (Acquafresca, 64)