2 - 3

Chievo Cesena 2 1

Extratime spiken i kistan

Chievo Verona har alltid varit en svår nöt att knäcka för Cesena och tyvärr den negativa trenden verkar ostoppbar.
Det var en tråkig match, en typisk rädd-till-lose botten av tabellen italiensk SKIT match. I enklare ord, det var den perfekta Chievo - Cesena, med en sista minuten mål courtesy of Sergio Pellissier. Den här killen har en söt tand att göra mål mot Cesena och varje gång jag ser honom får jag kalla kållar längs min ryggrad. Jag var inte glad över att se honom på bänken när matchen började eftersom jag visste att han bara skulle spela den andra halvan och skada oss. Och det gjorde han. Chievo hade bättre chanser i första halvlek men Leali var mycket vaksam. Men så fort som han var i planen so gjorde han mål, (förmodligen offside). Från den stunden, i typisk italiensk botten av ligan team mode, Chievo försökte bromsa matchen ner till slow motion. Cesena försökte kvittera och småningom gjorde det i den 87: e minuten genom Djuric, vars skott träffar netet tack vare Cesars omläggning. Men bara två minuter sedan, i extratime, gjorde Leali den första klara misstag den här säsongen och Pellissier, honom igen, straffade oss med en (vacker) nick. Jag är så förbannad att samma skit hände igen och vill tillägga att under andra halvåret, när Cesena förlorade 1-0 allt som man kunde höra var Cesena fans sjunga "Fino Alla Fine Forza  Cesena). Chievo fans, som vanligt, suger!
Jag har inte skrivit rapporter på senare tid, men det var inte mycket att skriva förutom förluster och skyfalling i tabellen. Jag kan bara hoppas att European Championship Qualifiers paus och Cesena - Sampdoria representerar vändpunkten i Cesenas såsong, eftersom f.o.m. nu, jag måste erkänna att vi är den första kandidaten till nedflyttning.