Dopopartita Milan-Roma 2-0: En stabil seger trots oroväckande inledning
Laginsats

Dopopartita Milan-Roma 2-0: En stabil seger trots oroväckande inledning

Milan tog över matchen i andra halvlek och vann säkert och rättvist mot ett tamt Roma.

Justeringar

I första halvlek rann Roma igenom på kanterna gång på gång och borde kanske ha kunnat uttnyttja det övertaget bättre och mer än de gjorde. Milan hade svårt att skapa egna chanser och var väl nära på grund av en nästan-tabbe av Mirante. I övrigt såg det ut som en 0-0 match som med lite flyt skulle kunna sluta med en uddamålsvinst för båda lagen. 
I andra halvlek ökade Milan passningstempot och flyttade upp mittfältet något. Pressen ökade på Romas backlinje och vi började dominera spelet. Milan skapade väl inte mycket och hade det inte varit för misstag hade det säkert slutat mållöst men faktum är att man faktiskt forcerade fram misstagen genom att göra klara justeringa i andra halvlek. Och en sån sak är vi inte bortskämda med. Milan har haft för vana att börja bra men dala fort. 

Tapp i kvalitet

Ja, så sa Jesper Hussfelt om bl a Saelemaekers. Och det gäller väl Leao också. Det är precis det det visade sig vara. Valpigt, felaktiga beslut och bara för långsam i tankarna. Det är byten som görs för att vår trupp är så tunn. Och nu gjorde ju Rebic mål, men i övrigt var han värdelös. Det här rivandet och slitandet och löpandet är bara bra om det öppnar upp eller leder till något. Castillejo presterar faktiskt väl i förhållande till hans förmåga (iaf när det kommer till jämnhet), men det är ganska tydligt att vi behöver förstärkningar på anfallsfronten. Idag bars laget av Kessie, Bennacer och Calhanoglu.

Pioli ger sig inte

Piolis Milan är inte direkt namnkunnigt, trots att man har Ibra. Men hans Milan är faktiskt det Milan som utvecklats mest i rätt ritkning. Spelet verkar sitta och försvaret är någorlunda stabilt. Trots att vi inte har världsklasspelare på så många positioner har Pioli lyckats mynta en grupp spelare som faktiskt drar i rätt riktining. Alla på en gång. Jag är säker på att vissa individer har en stor del i det också, men främst ska mannen som i motgång blir halshuggen ha all form av beröm för sitt arbete med en högst begränsad trupp. En begränsad trupp, med något för ambitiösa mål och en omöjligt fin historia att leva upp till. Poängen är Pioli kanske blir ersatt efter säsongen, men som det ser ut gör han det inte till ett lätt val. 


********
Kunde Theo inte fått straff i första?

Kaveh Golestani2020-06-28 23:27:29
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1