Dopopartita Milan-SPAL 2-1: Higuain målskytt och matchvinnare
Tillbaka i målprotokollet

Dopopartita Milan-SPAL 2-1: Higuain målskytt och matchvinnare

Higuain var åter tillbaka som målskytt och blev matchvinnare efter att Milan hämtat upp ett underläge på hemmaplan.

Koll på läget

Milan hade ju full kontroll tycker jag, sålänge SPAL inte låg under. Gästernas ledningsmål var en ren tillfällighet och mycket turligt, och jag gjorde egentligen inte mycket av det mer än att Milan fram till dess hade väldigt mycket stolpe-ut-otur.
Samtidigt som vi hade 70% bollinnehav var det ändå ganska svårt att skapa riktiga målchanser och mer än Bakayokos satellitavslut och kvitteringen som uppkom efter ett defensivt misstag skapades det faktiskt inte riktigt någon riktigt vass målchans i första halvlek. 
Skönt är att vi spelmässigt dominerade fullständigt sålänge vi inte ledde matchen iaf. 

Pipita

Frustrationen har legat över Higuains spel som en tät dimma den senaste tiden och det mesta har faktiskt studsat fel för honom. Milan spel har haltat och hans måltorka har blivit förstorad och förvärrad. En notorisk målskytt som honom behöver målen och det var nästan lika viktigt som de tre poängen att just Higuain fick göra mål igen. Och som han firade. Jag blev såklart superglad, kanske mest åt att hela laget firade med honom som de gjorde. Det var ett viktigare mål än vi trodde.

Avsluta med en seger

Det innebär ju först och främst att Gattuso även leder laget när vi kommer in i 2019. Sen är det såklart skönt att avsluta med en seger, särskilt när Lazio tappade poäng. Nu ser jag fram emot en märklig men magisk vintermercato. Och Paqueta. Så kan vi väl åtminstone få låtsas en kort period att Milan är på väg tillbaka och att Gattuso är rätt man för jobbet.



**********
Domaren var lite efter Suso kändes det som. Klantigt.
**********
Kollegorna påpekade, mycket riktigt, att Donnarumma varit väldigt bra på sistone. Utan att få så mycket ros.
**********
Jag börjar mer och mer att irritera mig på Rodriguez.
 

Kaveh Golestani2018-12-29 22:42:10
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1