Efter Juve, före Sampdoria

Efter Juve, före Sampdoria

Förlusten mot borta mot Juventus är vid det här laget arkiverad och imorgon söndag är det fullt fokus på den viktiga hemmamatchen mot Sampdoria.

Förväntningarna var som vanligt lågt ställda när det förra lördagen vankades bortamatch mot Juventus, men den här gången levererade faktiskt laget en prestation som med lite mera flyt kunde ha resulterat i poäng. Juventus inledde matchen bäst och Ronaldo sköt hemmalaget upp i en rättvis ledning, men Bologna replikerade nästan omgående när Danilo prickade in sitt första mål för säsongen.
 
I den andra halvleken var det återigen Juventus som startade bäst och forceringen gav ny utdelning när Pjanic utnyttjade Bolognas halvtaffliga försök att spela sig ur eget straffområde. Juventus fortsatte sedan att trumma på framåt, men med tio minuter kvar gav sig bortalaget in i en kvitteringsjakt som sånär gav det önskade resultatet. Närmast ett mål kom inhoppande Santander som på stopptid först nickade i ribban och sedan tvingade Buffon till vad som bäst beskrivs som en monsterräddning (sedan hade vi förstås även den misstänkta straffsituationen där bollen träffade De Ligts arm, men det är väl som det är med den saken).
 
Så, efter förlusten i Turin ståtar Bologna med föga imponerande två poäng på de senaste fem omgångarna. Det är förstås en god anledning till att seger är det enda som räknas när tabelljumbon Sampdoria under morgondagen gästar Dall’Ara. Senast lyckades dock Genualaget knipa en poäng hemma mot Roma och det är klart att det ur ett Bolognaperspektiv ringer vissa varningsklockor när en sådan poäng hämtas efter ett tränarbyte.
 
Hemmalaget kommer till spel utan den skadade kvartetten Medel, Tomiyasu, Dijks och Destro, men med i truppen finns istället de fyra primaveraspelarna Juwara, Baldursson, Cangiano och Denis Portanova (son till Daniele Portanova).
 
Avspark 12.30!
 
Juventus-Bologna 2-1
 
1-0 Ronaldo (19‘)
1-1 Danilo (26‘)
2-1 Pjanic (54‘)

Juventus (4-3-1-2):
Buffon; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro; Khedira (62’ Bentancur), Pjanic, Rabiot (73’ Matuidi); Bernardeschi; Ronaldo, Higuain (82’ Dybala)
Ej använda avbytare: Pinsoglio, Szczesny, Danilo, Demiral, Rugani, Can

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Mbaye, Danilo, Bani, Krejci; Poli (82’ Dzemaili), Svanberg (80’ Skov Olsen); Orsolini, Soriano, Sansone (80’ Santander); Palacio
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Denswil, Paz, Schouten
 
Gula kort:
Juventus: Bentancur, Rabiot
Bologna: Bani, Danilo, Sansone

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6

Ibrahima Mbaye – 6,5
Danilo – 7
Mattia Bani – 6
Ladislav Krejci – 6
 
Andrea Poli – 6,5
Mattias Svanberg – 6
 
Riccardo Orsolini – 6
Roberto Soriano – 5,5
Nicola Sansone – 6
 
Rodrigo Palacio – 6,5                                       

***
Andreas Skov Olsen – Spelade för kort tid för att betygsättas
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
Blerim Dzemaili – Spelade för kort tid för att betygsättas

Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-10-26 22:21:48
Author

Fler artiklar om Bologna