Albin Ekdal: "Ständig kontakt med Ranieri"

Albin Ekdal: "Ständig kontakt med Ranieri"

Svenske landslagspelaren i Sampdoria Albin Ekdal intervjuades av La Gazzetta dello Sport häromdagen och berättade om ledan och sitta i karantän och inte få gå ut eller ens ha sin familj nära.


"I Genoa har jag inte ens min sambo och dotter på 1,5 år hemma. I början var det kul för henne att se sin pappa på Facetime - nu fungerar inte det längre"
Även om jag chattar med dem och mina föräldrar så har det självklart gått ner i aktivitet"

Självklart fick han frågor om skillanden mellan Italien och Sverige - vilket upptar många italienska journalister...
"Livet är inte som förut här.  De flesta människor har förändrat sina liv här nere. I Sverige har inte regeringen tvingat någon till nedstängning men alla förstår att man måste bidra till att förbättra situationen. Jag vill inte prata om rätt eller fel val av det två länderna bara att det är ett prikär situation för båda.
Det var verkligen svårt att tänka på fotboll när man vet att ett virus tagit bort så många liv och kommer att sätta människor i svåra ekonomiska situationer."


Albin har också varit väldigt öppen med sina ståndpunkter vad det än gällt och han var för ett par månader sen UEFA:s frontnamn när de gjorde en video för att belysa och jobba mot homofobin inom fotbollen.
Lika gjorde han häromdagen när han hade en videochatt med Greta Tunberg om projektet "Min Stora Dag" - organisationen som hjälper barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser:
"Jag samarbetar med denna organisation också i landslaget. Många barn kommer att besöka oss ochdet är trevligt att ge dem lite lycka, ännu mer så nu när man är pappa. Har aldrig tidigare hade jag haft chansen att korsa Greta och det var verkligen är ära att träffa henne.
Hon har verkligen fått mig att öppna ögonen för miljön."


Angående att starta spela igen tycker han att de inte ska förhasta sig:
"Normalt har man uppehåll i 2-3 veckor under sommaren - nu har vi haft sex.
Startar vi för tidigt utan förberedelser kan det bli skador och annat som förstör. Viktiga är att vi inte hastar fram spel nu.
Men jag har ständig kontakt med Ranieri och pratar även om saker utanför "tränare vs spelare" rollerna."


Håller helt med Albin här. Regeringen har alltspå gett godkännande för träning fr.o.m 4 maj, men bara individuell. Vi har många steg kvar att ta innan spelarna kommer vara redo för nittio minuter. Att sätta igång i maj tror jag är uteslutet. Tidigast i början på juni men troligast i mitten på densamma. Ungefär i samma veva som allsvenskan kanske sätter igång. 


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-04-23 13:45:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)