Empoli - Fiorentina
1 - 1

Empoli fick med sig viktig poäng i hemmaderbyt mot Fiorentina
Alltid kul att göra mål.

Solen sken på söndagseftermiddagen när Empoli ånyo fick med sig poäng efter 1-1 i Toskanaderbyt.

Bortalaget började bäst och fick matchens första målchans när Biraghis långa inkast i den 26:e minuten så småningom efter lite flipperspel i straffområdet nådde fram till Faraoni. Dennes skott räddades dock av Caprile i hemmamålet. La Viola gjorde också så småningom matchens första mål när Beltran snyggt placerade in ett skott till höger om Caprile. Beltran har nu gjort sex mål den här säsongen.

I matchminut 33 kom Cambiaghi loss på vänsterkanten och han hade Cerri och Zurkowski löpande in i straffområdet men passning inåt kunde inte nå någon av dem. Med två minuter kvar av första halvleks ordinarie matchtid nickade Fiorentinabacken Martinez Martínez Quarta i stolpen, det var 0-1 på matchtavlan i halvtid.

Tre minuter hade gått av den andra halvleken när Cambiaghi tog sig fram igen, den här gången fick han fram bollen till Cancellieri som dock sköt rakt på Pietro Terracciano i Fiorentinamålet. Men åtta minuter senare gick samme Cancellieri ner i det offensiva straffområdet. Domaren dömde omedelbart straff och Empolis Niang slog säkert in kvitteringen till 1-1.

De båda lagen hade sedan ett par chanser vardera men matchen slutade lika, och Empoli kan vara nöjda med att ha plusstatistik på derbyrivalerna den här säsongen efter höstens seger på bortaplan.