Sassuolo - Empoli
2 - 1

Empoli förlorade efter mål i sista övertidsminuten borta mot Sassuolo
Cambiaghi gjorde mål, men fick ändå se sig besegrad.

En tidig ledning förvandlades till en sen förlust för favoriterna från Toskana i helgen.

Det var alltså bortalaget Empoli som öppnade starkast. Redan i den elfte minuten fick Cambiaghi tag i bollen på egen planhalva. Genom en urstark soloräd tog han sig förbi tre Empolispelare innan han till slut fick in bollen i mål.

12 minuter senare slog Empolis Marin en hörna som gick förbi samtliga spelare i straffområdet och tog i stolpen. Men nu började hemmalaget ta tag i matchen. Genom Defrel och Lopez skapades allehanda chanser som Vicario i bortamålet hanterade med den äran. Innan halvleken tog slut hade dock Azurri bud på ett 2-0-mål. Caputo kom helt strax före halvtid, men avslutet i stolpen.

I andra halvlek visades Sassuolos tidigare Empolispelare Pinamonti ut efter en tröjdragning. Detta hindrade dock inte hemmalaget från att producera framtå. Berardis volley i matchminut 82 resulterade i mål och det var kvitterat.

Även om Empolis Satriano fick till ett inlägg som tog i ribban var det hemmalaget som fick sista ordet. När Berardi blev nerdragen i offensivt straffområde på övertid blåste domaren straff. Denna togs om hand av samme Berardi och det var 2-1 till hemmalaget.

En tung förlust för Empoli som var värda mer, minst en poäng, kanske tre. Nu väntar två raka hemmamatcher, mot Bologna och Salernitana. Hopp om poäng då.