Carlo Castellani, 2023-12-22 18:30

Empoli - Lazio
0 - 2

Empoli förlorade hemma mot Lazio med 2-0
Cambiaghi försökte framåt, dock utan resultat.

Empoli förlorade hemma mot Lazio med 2-0

En välspelad fredagsmatch slutade med bortaseger.

Lazio tog initiativet redan i den nionde matchminuten när Luis Alberto tillsammans med Mattia Zaccagni vackert spelade sig fram till ett friläge. Empolis mittback Luperto stod i vägen på mållinjen, men efter många om och men fick till slut Mattéo Guendouzi
in bollen i mål: fransmannens första ligamål för Lazio. Efter att Immobile spelat fram samme Guendouzi 11 minuter senare var det nära ett andra mål för Lazio, men Caprile, Empolis målvakt för dagen, fick ut bollen till hörna.

Det dröjde till matchminut 29 innan Empoli började ta sig framåt och Simone Bastonis frispark gick strax över. Några minuter senare var defensiva mittfältaren Alberto Grassis skott nära att resultera och i matchminut 44 var Maldinis volleyskott nära att överlista bortalagets målvakt Provedel. Den akrobatiska räddningen var av den högre skolan.

Fem minuter in i den andra halvleken kom Empoli ännu närmare i och med Cambiaghis friläge, fin framspelning för övrigt från Bastoni. Cambiaghi spelade fem minuter senare läckert fram bollen till Maldini, men avslutet via Provedel ut till hörna.
I den 67:e minuten skulle Lazio sedan stänga matchen efter att Mattia Zaccagni fick pröva lyckan tre gånger om i offensivt straffområde. Tredje gången gillt och nätmaskorna hittade för Zaccagni, samtidigt uselt försvarsspel från hemmalaget.

Empoli var sedan aldrig nära att reducera, i stället hade Castellanos kunnat utöka bortalagets ledning i den 83:e minuten, men Caprile fick till en bra räddning. 0-2 slutade matchen, rättvis seger för Lazio.

Oskar Örn2023-12-26 15:26:38
Author

Fler artiklar om Empoli