Stadio Artemio Franchi, 2023-10-23 20:45

0 - 2

Empoli över strecket efter bortaseger mot Fiorentina
Såväl Cambiaghi som Caputo är nu igång på riktigt.

Ett rasande effektivt Azurri vann Toskanaderbyt med två mål mot noll.

Hemmalaget Fiorentina öppnade annars vassast. I den 12:e minuten passade Gonzales Duncan som spelade bollen vidare till Brekalo, och så inlägget tillbaka till Gonzales som sånär kunde måla på nicken. Empolis tredjemålvakt (!) Berisha räddade undan det hotet i luftrummet. 6 minuter senare avslutades ett anfall som intitierats av Duncan med att Quarta fick till en bicicleta, bollen dock högt över mål.

I matchminut 21 uppstod plötsligt yta för bortalagets Grassi. Walukiewicz var inte sen att utnyttja tillfället och bollen löpte sedan på ett snöre vidare via Caputo in i mål. Sagde Caputos första mål för säsongen var en uppvisning i effektivitet som Empoli verkar ha fått tillbaka med nygamle tränaren Andreazzoli på plats.

Faktum är att Azurri fick in ytterligare en boll strax innan halvtidsvilan. Cancellieri nådde Caputo med ett inlägg som nickades i mål. Målskytten Caputo dock avblåst för hands. Empolis andra mål kom istället i den andra halvlekens 36:e minut. Cambhiagi spelade bollen till Fazzini som nådde fram till Gyasi vars avslut innebar hans första mål för klubben.

Fiorentina gjorde några försök att reducera men Berisha i mål visade upp imponerande reflexer. Destro kunde sedan gjort 3-0 i sista övertidsminuten. Sett till chanser var segern sålunda alls inte orättvis. Empoli kunde fira med de tillresta supportrarna, såväl derbyseger som det faktum att man nu parkerar över strecket i tabellen.