Carlo Castellani, 2024-01-21 15:00

Empoli - Monza
3 - 0

Empolivinst med klara 3-0 hemma mot Monza
Äntligen lite firande igen på Carlo Castellani.

Empolivinst med klara 3-0 hemma mot Monza

Räkna aldrig ut Empoli. Efter vinsten på söndagen är det nu endast två poäng upp till strecket.

Det började lovande för hemmalaget redan i den 11:e minuten när Luperto serverade Gyasi ett friläge, som dock räddades av Sorrentino i Monzamålet. I det soliga vädret dröjde det dock endast en dryg kvart efter detta innan målet skulle komma. Efter fint spel mellan Marin och Cambiaghi nådde bollen till slut Zurkowski som drog till med ett underbart skott på volley i mål.

Efter detta stack Monza emellan med ett farlig skott från Gagliardini, men det var Empoli och Zurkowskis dag. i matchminut 38 nådde hans nick på retur från Sorrentino efter Cerris avslut från nära håll in i mål och Empoli kunde gå till halvtidsvila med en stabil ledning på två bollar. 

I den andra halvleken kom Monza fram mera, och närmast kom man med Gómes nick från nära håll som Caprile i Empolimålet räddade i den 55:e minuten. Zurkowski fick dock definitivt punktera matchen 18 minuter senare efter en briljant kontring som också involverade Maleh och Shpendi. Empolis anfallsspel såg piggt och vasst ut, och viktigt också att få göra många mål, alla gjorda genom mr. hattrick, Zurkowski.

Oskar Örn2024-01-23 10:19:35
Author

Fler artiklar om Empoli