Ett välkommet trendbrott

Ett välkommet trendbrott

Efter en rätt bedrövlig inledning på 2022 med blott en poäng på fem spelade matcher anar vi nu möjligen ett litet ljus i tunneln.

Måndagsmatchen mot Spezia hade dock kunnat bli ännu en tung historia. Bortalaget gick upp i en tidig ledning, men tack vare två mål från Marko Arnautovic kunde Bologna vända och vinna matchen. Österrikaren hade bud på mer (bland annat en ribbträff) och Bologna stod med tanke på formförutsättningarna för en helt okej insats.

Igår lördag var det sedan dags för en utmanande bortamatch mot det streckjagande och nyrenoverade Salernitana. En ny trepoängare var förstås målet och vad Bologna mest av allt hade behövt. Arnautovics ledningsmål lovade också gott (österrikarens nionde ligamål för säsongen), men i den andra halvleken utjämnade hemmalaget och det oavgjorda resultatet får i slutändan betraktas som rättvist. 

Nästa helg står en hemmamatch mot Torino på programmet och det mötet blir förstås ett bra test mot en av tabellens mittenkonkurrenter. Tre poäng skulle betyda att Bologna kan lägga den rätt usla perioden december-februari bakom sig och förhoppningsvis se fram emot en trevlig avslutning på vårsäsongen, men Torino är svårspelat och blir inte någon ”promenad i parken” för hemmalaget.

Mikael Mansjö2022-02-27 16:50:00
Author

Fler artiklar om Bologna