Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1

Söndagsdrabbning i Florens stod på Milans agenda i kväll. En match som på förhand var oviss då blandade prestationer verkligen speglat båda lagen i säsongsinledningen. En drabbning som förmodligen var sevärd för den opartiske, då det var straffar om vartannat och rätt hetsigt överlag. Efter att till slut Pulisic lyckats kvittera trodde nog jag och många fler att Milan skulle lösa detta, men i stället tappade vi momentum och förlorade. Slutresultat 2-1.

Straffafton

Matchens första straff tilldelades hemmalaget i minut 22 efter VAR-granskning då Theo var för sen in i en duell mot Dodo. Moise Kean blev valet som straffskytt och det tackar vi i Milan för, då killens avslutsförmåga, som vi alla vet, är allt annat än kanon. En horribelt dålig straff som Maignan enkelt kunde stå i vägen för blev resultatet.

I slutet av första halvlek var det Milans tur att ställa upp från 11 meter. Efter ett fenomenalt anfall från Milan där klackpassarna slutligen ledde fram till en ren Morata i straffområdet, fäldes han och straffen var odiskutabel. Födelsedagsbarnet Theo Hernandez klev fram och slog även han en dålig straff som De Gea i Fio-kassen inte hade några problem med att odramatisera, vilket gav Fio ledning i paus.

I andra halvlek var det åter igen dags för Milan att få straff, efter att Moise Kean gjort en liknande snedsteg som Hernandez gjorde på Fios straff och efter VAR-koll var det dags för revansch och kvittering! Tammy Abrahams tur den här gången och likt de två första straffarna, som placerades lågt fattade han samma beslut och De Gea gjorde inga misstag här heller.

Slutsats av detta? Katastrofalt svala straffar och det förvånar mig mycket att inte en spelare i form tar chansen. Jag köper till 100 % att Hernandez tar straffen, men straff nummer två ska antingen Hernandez åter igen ta, eller Pulicic som varit bra mer eller mindre varje match hittils i år.

Stökigt och svajigt

En match som hade mycket känslor där båda lagen försökte med alla medel för få domaren ur balans. Fruktansvärt emellanåt att skåda, då det var filmningar mer eller mindre matchen igenom. Utöver detta var det en svag match från båda lagen enligt mig. Mycket felpassar och hackigt överlag, men där jag ändå vågar påstå att Milan åtminstone förtjänade en poäng.

Tveksamma byten

Fonseca valde att i 73:e minuten byta ut Leao mot Okafor. Ett märkligt byte på många sätt då ställningen var 1-1 och Milan som varit det klart bästa laget i andra halvlek. Då byts alltså Leao ut. För mig är det obegripligt, även om Leao är långt ifrån god form. Men att välja bort det största individuella hotet, där högerbacken i Fio även har gult kort, är så bedrövligt matchcoachat så jag vet fan inte vad. Inget illa om Okafor, jag tycker mig se något i honom, framförallt i en mot en-duellerna, och han var inte särskilt dålig heller när han väl kom in.

Pajasbyte nr 2 skedde i minut 82, när lagets bästa spelare Christian Pulisic byts ut och ersätts av Chukuwueze. Ett byte som sker i ett läge där Milan ligger under och börjar tappa mer och mer i matchen. Då byter vi ut vår bästa spelare mot en iskall Chukwueze som jag mer eller mindre gett upp om. En spelare som inte heller idag stärkte sina aktier.

Pulisic

Laget bästa spelare i kväll. Bidrar effektivt och är farlig med bollen mer eller mindre hela tiden. Hörde något rykte om att Liverpool är intresserade av honom, vilket inte förvånar mig alls i och med den kontinuitet amerikanen visar i bra prestationer. Fint att ha honom på ett kontrakt till 2027 these days.

Defensiv kollaps

Väldigt ihålig prestation defensivt, där Fiorentinas offensiv ofta kom förbi och skapade oroligheter. Dock väldigt svaga avslut från Fiorentinas håll, framförallt i första halvlek, vilket vi ska vara glada för. Mot ett bättre lag hade vi blivit mosade i kväll. Det var trubbigt rakt igenom där Tomori var enormt svag matchen igenom.