Allianz Stadium, 2024-04-27 18:00

Juventus - Milan
0 - 0

Fem snabba: Juventus-Milan 0-0

Fem snabba: Juventus-Milan 0-0

Efter att ha fått byxorna nerdragna av kusinen Inter i måndags tog Milan ny fart när nästa stormatch väntade, denna gång borta mot Juventus. Tyvärr saknades just det där med fart och det blev en väldigt blek uppvisning i fotboll.


Säsongen över

Säsongen tog slut redan i måndags, men det var väldigt tydligt idag att Juventus men framför allt Milan gått på mental semester. Juventus var det bättre laget och skapade klart bättre chanser matchen igenom, men matchen slutade mållös borta på Juventus Stadium. Milan hade noll skott på mål. Noll.


Marco Sportiello

Veteranen fick med kort varsel hoppa in när Mike Maignan ännu en gång drog på sig en muskelskada, denna gång under uppvärmningen. 31-åringen stod för ett flertal fina räddningar och var utan tvekan Milans bästa spelare i denna bleka tillställning. Det är rätt gott ändå att ha en riktig andramålvakt istället för en inkvoterad Donnarumma-broder eller en gammal rumän.


Lagkapten

Den moderna fotbollens avveckling av lagkaptener är enligt mig väldigt tveksam. För låt oss vara ärliga, rabbla några lagkaptener för de stora klubbarna för er själva där hemma. Hur många kom ni upp i? För tio och 20 år sedan visste alla vem som var lagkapten var, riktigt så är det inte nu. Milan kör med modellen att den startande spelaren som spelat flest matcher i klubben ska vara lagkapten. I dag föll den lotten på Rafael Leao. Portugisen är i sina bästa stunder en fantastisk fotbollsspelare och en av Milans absolut bästa, men någon lagkapten är han inte. Punkt slut.


Curva Sud

Klubbens mest fanatiska supportrar gick under helgen ut med en tydlig markering gentemot klubbledningen, och då menar jag inte dagens bojkott av matchen som skedde av helt andra anledningar. Budskapet var tydligt till kardinalen själv och hans småpåvar – det är dags att börja visa att ni menar allvar nu. Två år in på Gerry Cardinales Milan-sejour finns inget tålamod för någon långsam byggnadsprocess, den här sommaren ska det hämtas in en tränare från den högre hyllan och nyförvärv från samma hylla, annars kommer den södra kurvan börja tystna och glesna. Man klargjorde att Milan inte är en investering eller ett föremål att polera, det är däremot en anrik klubb med människor lägre ner på totempålen som lever och blöder för klubben och färgerna. Tiden att börja ge tillbaka är nu.


Tränarjakten

På tal om curvans krav på en waiting list supreme-tränare så snurrar de olika potentiella namnen runt i allt högre takt. Att Stefano Pioli är ute står helt klart. Men vem ska ersätta? Jag kan inte påstå att jag är särskild imponerad över de, enligt medierna, hetaste alternativen som blåbären Ibrahimovic, Furlani och Moncada sållat fram. Vi har Julen Lopetegui, som bland annat floppat i Real Madrid och senast hållit på att köra Wolverhampton ur Premier League. Vi diskuterar Paulo Fonseca, som vi känner från tiden i Roma där han gjorde det okej men inte så värst mycket mer och som på senare tid huserat i Lille som just nu ligger fyra i Ligue 1. Sexigt. Det pratas om Domenico Tedesco, italienar-tedescon som fick kicken från RB Leipzig efter en kort sejour och därefter basat över Belgiens landslag. Gamle Milan-spelaren Mark van Bommel är aktuell trots att han knappats imponerat hittills i sin tränakarriär. Även Christophe Galtier finns med på listan över namn efter sin ligatitel med PSG under hans enda säsong i klubben. Därefter fick han sparken efter en rasism-skandal. Vore italienskt passande att anställa honom. Sen pratas det ytterst lite om namn som Thiago Motta, som tagit hela fotbollsvärlden med storm den här säsongen, Roberto De Zerbi, som väntat på ett stort jobb i flera år efter fina resultat i såväl Sassuolo som Brighton och sen den största hönan i hönsgården, Antonio Conte, som alltid är en garanti för både resultat på planen och interna stridigheter gällande storlek på euro-sedlar. Jag, och troligtvis de flesta med mig, hoppas på ett namn i paritet med de tre sistnämnda. Vår sportsliga ledning verkar ha annat i åtanke. De skulle nog hellre föredra en liten marionettdocka som lyder minsta tråddragning från sina herrar. Jag saknar Paolo Maldini. Det borde du också göra.

 

Tommi Uksila@TUksila2024-04-27 20:00:00
Author

Fler artiklar om Milan