Stadio Olimpico, 2024-03-01 20:45

Lazio - Milan
0 - 1

Fem snabba: Lazio - Milan

Fem snabba: Lazio - Milan

Då var det dags för ett möte som allra oftast summeras som en underhållande tillställning. Det som skiljer detta mötet från tidigare omgångar i Serie A är att de allra flesta håller koll på avståndet ner till femteplatsen snarare än andra eller förstaplatsen. Aningen bittert men det är där vi är idag. Tre otroligt sköna poäng trots att man kan argumentera för att vi absolut inte förtjänade detta.

Matchen i helhet
Vet inte ens om det finns något att kommentera från första halvleken. En del Lazio anfall och något tveksamt ingrepp från Maignan är vad jag kan gräva fram från minnet. Måste dock ge Laziofansen en tumme upp för en fin inramning. Knappt en kvart in i andra halvlek så drar Pellegrini på sig ett rött kort och Milan spelar med en man mer. Trots att Lazio har en man mer på plan så lyckas vi med nöd och näppe plocka med oss tre poäng. Tråkigt att vi inte kan styra matchen mer än vad vi gör trots att vi har en man mer. 

Maignan
Flugit under radarn ett bra tag, fått alldeles för lite kritik och har inte gjort någon toppräddning på ett bra tag vad jag kan minnas. Möjligtvis något skott utifrån för någon match sedan men annars ingenting. Match efter match hör jag yttranden om att han gör deft okej och att han inte ska ta på sig målen men någon gång får han gärna göra en eller två bättre räddningar, om han ska vara topp-5 i världen som orimligt många kan tycka. Har genom säsongen stått för en del märkliga auktioner och idag hade det inte gjort ont i mig om han lämnat

Adli
Fransmannen har stundtals satt sin prägel på Milan de matcherna han har startat men det har visat sig vara svårt att veta vad man får ut av honom då han blandar och ger. Han har en bra första touch som en regista ska ha men slutprodukten har jag inte riktigt greppat. Det  han gör bra är att han alltid ser till att vara ett passningsalternativ till backlinjen, vänder upp och startar igång spelet men i en match som denna där Lazio inte sätter någon hög press så försvinner han.

Leão
Råder mycket delade meningar kring Rafa men jag är långt ifrån nöjd med hans säsong. Han har förmodligen presterat bättre i modevärlden och på youtube än vad han har gjort på fotbollsplan. Tycker hans kroppsspråk påminner  om den typiska div-6 spelaren som kommer bakis till söndagsmatchen, men ändå kan blixtra till när han är på humör. Dock så har inte det där tillblixtrandet lett till så många poäng. Han är inte där för annat än att göra poäng. Och det trodde vi han gjorde i afton, men tyvärr bortdömt pga. offside.

Sammanfattning
Gott med tre poäng, skönt att Okafor hoppar in och gör mål igen, vilken kille. Är vi uppe i Okasix nu? Pioli, fattar inte om han har förtroende från truppen eller ej, men förmodligen har han det skulle jag tro. Guendozi, otroligt skönt att du plockar på dig ett rött. Kan vara den största grisen i ligan efter Izzo. 

Det enda vi tar med oss från denna kväll är det vi var där för - tre punti(!!!!!) FORZA MILAN! 

//Milad Kazeroni


 

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2024-03-01 22:53:56
Author

Fler artiklar om Milan