Fem snabba: Milan - Bologna

Fem snabba: Milan - Bologna

Milan tog ikväll emot Bologna hemma på San Siro. Ett möte som på förhand kändes tryggt då Milan på senare tid visat stark vinnarmentalitet (fyra raka vinster i ligan inför) och även att inbördes-statistiken mot Bologna definitivt varit till Milans fördel (16 raka overall utan torsk, där senaste förlusten kom 6:e januari 2016 på San Siro). Ikväll ville det sig inte riktigt där det till slut blev delad poäng, slutresultat 2-2.

Ruben Loftus-Cheek

Engelsmannen går från klarhet till klarhet i min bok. En spelare som Milan köpte lite på chansning då han inte riktigt har utmärkt sig över huvud taget under sin karriär i Chelsea, dels p.g.a. skador, men även p.g.a. dålig timing och även att tränarkarusellen i miljardlaget Chelsea har genererat i ett flertal tränarbyten och därmed infört en inkonsekvens i spelaruttagningarna som inte direkt gynnat honom. Hur som helst har den storväxte Ruben gjort det mycket bra på senare tid i Milan och i kväll var han Milans nyttigaste spelare och som även gjorde båda målen. Han galopperar med bollen, det går fort när accelerationen väl har tagit fart och med styrka i kroppen är han där väldigt svårstoppad. Han visar en jävla hunger där ute och löste även viktiga dueller där det var rejält tilltrasslat, vilket han slutligen kunde lösa till Milans fördel. Bra på huvudet är han också!

Problem med uppspelsfasen och bolltapp

Uppspelsfasen var ett problem matchen igenom som fick mig att inse att vi faktiskt är långt ifrån vår rival Inter i kvaliteten med bollen i pressade situationer. Allt för mycket bollar som Bologna retsamt enkelt kunde erövra tack vare bjudningar från oss. Likt ligapremiären då vi mötte Bologna var det i kväll ganska mycket samma sak, d.v.s. ett Milan med bristande kvalitet i pressade situationer som genererade i bolltapp och återerövring av boll för Bologna, men att de likt Milan inte heller var särskilt bra i kväll. De förvaltade inte lägena och situationerna och det ska vi tacka allra ödmjukast för, framförallt i första halvlek där det var rejält virrigt emellanåt.

Avslut och straff-missar

Milan kunde skapa så pass mycket mer den här matchen om de bara hade haft lite mer koncentration i uppspelsfasen, men trots det fanns lägen för att göra mål. Det var många situationer som slutade i inspark eller att anfallet slutade i moll. Att missa två av två straffar säger sig självt - katastrof. Girouds tama straff var bland det sämre jag skådat och förmodligen den sämsta straff han någonsin slagit. Theo Hernandez var inte heller bra, då den inte gick i mål. Bortsett från straffmissarna får både Theo och Rafa en rejäl känga i sina försök till målproduktion, där båda som vanligt gör bra saker innan det sista momentet, men att det sedan blir skit. Rafa ska definitivt hyllas för soloräden som gav oss straff nr 2. Bortsett från det var det lite av det där som vi sett tidigare, d.v.s. pigg och lurig, men att inlägg och skott tyvärr inte håller alls och det gäller även Theo.

Filippo Terracciano

Mardrömsdebut för nyvärvet från Verona som orsakade straffen, som Bologna till skillnad från Milan, fixade att sätta. Han kunde även ha varit bidragande orsak till ett Bologna-avgörande när han efter en tilltrasslad situation tog makt över bollen, men tyvärr samtidigt stod och sov, vilket ledde till Bolognaerövring strax utanför Milans straffområde.

Antirasism och banderoller

Som Astrit Ajdarevic uttrycke sig när de diskuterade banderollen med Martin Luther King-citatet, vill jag verkligen hålla med honom att det är tröttsamt att det gång på gång utspelar sig rasistiska ramsor/läten på fotbollsmatcher, men dessvärre är jag rädd att det kommer behövas att påminna befolkningen om detta sorgliga humanitära problem en lång tid framöver. Det finns så mycket problemområden som långt ifrån är på väg att lösas och så länge detta äger rum kommer fotbollen även den bli lidande. Jag tänker främst på krig och hatet som detta föder. Lägg därtill de sociala medierna som är hatspridarens snabbaste väg till att uttrycka sig. Hur som helst var det fantastiskt att se Milanfansen backa upp sin målvakt efter incidenten i Udine förra helgen och att det fick sin tid i rampljuset en bit in i första halvlek där alla helt plötsligt fick något viktigare att reflektera över. Att även få se världens bästa målvakt få den respekt han förtjänar visar även det hur pass stor klubben visar sig vara.

Läs även betyg från matchen HÄR

Calle SvenssonCALLE_SV2024-01-28 00:43:00
Author

Fler artiklar om Milan