Fem snabba: Milan - Lecce

Fem snabba: Milan - Lecce

Milan tog i eftermiddags emot Lecce. Ett lag i form vs ett lag ur form. Som vi alla minns i första mötet med Lecce den här säsongen kom Lecce i kapp från 0-2 till 2-2 och var med ett bortdömt drömmål i matchen sista spark sånär att vinna. Det här mötet var rena motsatsen och skulle kunna uttryckas med klassiska "A walk in the park". Milan visade spelsug från matchens första sekund och ledde efter 20 minuter med 2-0. En fartfylld och kul match att titta på som Milansupporter. Rött kort på Krstovi

Stark startelva

En ruggigt stark elva visade sig entra scenen på San Siro och som Gustav skrev inför matchen ställer jag mig frågan til om det var Pioli själv eller i samråd med Zlatan och ledningen som beslutade detta starka lag i relation till motståndare och Europa League bara om några dagar. Hur som helst uppskattar jag seriositeten i det då det både signalerar att man fortfarande vill göra det så bra som möjligt i ligan, trots försprång ned till trean och även visa att den smått mikroskopiska chansen till att störa Inter om en "Scudettostöld" än så länge inte är helt över, även om vi alla vågar påstå att den såklart är det.

Offensiven

En match som Milan helt kunde fokusera på anfallsspelet och det är såklart jättevälkommet i och med en tuff match mot Roma om bara några dagar. Milan ledde med 2-0 innan det röda kortet i slutet av första. I andra var matchen mer eller mindre avgjord, men att Milan ändå visade framåtanda och i jämförelse med en liknande matchbild i returmötet mot Slavia Prag, så spelade Milan inte bara av matchen, utan försökte istället bjuda på show och fina aktioner. Jag skulle vilja hylla mer eller mindre alla offensiva spelare denna match då det verkligen såg bra ut, både individuellt och kollektivt. Bra kombinationer och vilja att göra skillnad.

Leao

Superstar Leao var idag ruggig. Från att i första halvlek vara ganska anonym då andra spelare stod i fokus var han rena motsatsen i andra. Det var en fröjd att se honom under hela andra halvlek, då han var på bästa möjliga humör och publiken visade verkligen uppskattning så fort han var nära bollen. Han hade endast någon tjongpass fel under hela matchen vad jag kan komma på, bortsett från den var han fem plus. Mycket välkommet att han hittar sin bästa sida nu när Roma är runt hörnet och även matcher mot Juventus och Inter kommer inom kort.

Chukwueze

Om Leao var dominant i andra så var Chukwueze på en liknande nivå under första halvleken. Chukuwueze var otrolig att se och det märks att senaste matchen mot Viola stärkt hans självförtroende. Han gjorde väldigt bra grejer både individuellt och en fantastisk prestation till 1-0-målet där han först lyckades med dribblingarna för att sedan slå keypass till Pulicic som nätade med hög klass. Väldigt kul att han nu presterat när det börjar gälla som mest. Jag tycks fortfarande se en del skavanker i hans speluppfattning och det gäller nu att han vidhåller självförtroendet, för det finns mycket kvar att slipa på när det kommer till beslutsfattningen i boxen.

Adli

En spelare som inte är en favorit hos mig, men som idag gjorde väldigt mycket rätt. Han var överallt under hela matchen och stod för enormt bra defensivt jobb som fick backarna väldigt trygga. Han var även på offensiv planhalva och visade sig hela tiden tillgänglig. Även bra i att bryta boll. Låt oss hoppas att han fortsätter på den här nivån, då har Milan väldigt mycket vunnet under slutspurten.
 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-04-06 18:33:46
Author

Fler artiklar om Milan