San Siro, 2024-02-15 21:00

Milan - Rennes
3 - 0

Fem snabba: Milan-Rennes 3-0

Fem snabba: Milan-Rennes 3-0

Europa-kvällarna på San Siro är tillbaka och de rödsvarta små djävularna nere på fotbollsplanen bjöd på fin underhållning när formstarka Rennes avfärdades enkelt i den första av två matcher i sextondelsfinalen.


RLC

Engelsmannen med det R&B-doftande smeknamnet fortsätter imponera för Milan i sin framskjutna mittfältsroll. Två nya mål, de första i Europa i Milan för honom, tar de rödsvarta ett stort steg närmare åttondelsfinalerna. På de fem senaste matcherna har Loftus-Cheek hittat nätet lika många gånger, och totalt under säsongen har han mäktat med sju mål och två assist.


Leao

Den fast återkommande punkten på de här listorna. I söndagens artikel efter Napoli-matchen tryckte jag lite på Rafael Leaos sviktande självförtroende och väldigt långa måltorka i Serie A. Den måltorkan kvarstår givetvis, men målet och insatsen idag bör åtminstone stärka upp självkänslan ganska rejält. Målet, hans femtionde i Milan-tröjan, är inget annat än absolut högsta klass, ända från klacken till Hernandez och sedan det efterföljande avslutet. Det må se någorlunda enkelt ut, men alla som någonsin slagit till en fotboll i en liknande situation på det sättet vet att bollen för de allra flesta kan hamna precis var som helst. Men Leao är inte som de allra flesta. Jag hoppas han inser det själv snart också, och gör jobbet som krävs för att utlösa effekterna av det.


Ungdomslaget

När jag inför matchen satt och tittade igenom Rennes trupp och säsong slogs jag av vilket otroligt ungt lag de ställer på benen, oavsett startelva. Bland utespelarna i truppen finns en enda spelare som når över 30-strecket. Det är mittfältaren och målskytten Benjamin Bourigeaud som är just 30 år. Av 23 spelare i truppen är 16 av dem 25 år eller yngre. I backlinjen finns inte en spelare som är äldre än 23. Det är bakom backlinjen som åldermännen hittas. Alla målvakter är över 30 och veteranen Steve Mandanda äldst. Jag är ingen statistiker, men detta Rennes måste inneha en av de yngsta trupperna i Europas toppligor. Kanske var det den orutinen som lyste igenom ikväll.


69021

Det är antalet åskådare som hade letat sig till San Siro för denna sextondelsfinal (känns alltid lika konstigt att skriva) i Europa League mot ett profillöst Rennes. Det är ganska uttjatat vid det här laget, men La Scala del Calcio är på riktigt något alldeles extra under kvällar mitt i veckan när europeiska cupmatcher ska avgöras. Passa på att uppleva det innan det är för sent.


Alessandro Nesta

Eller vad är det nu han heter, nummer 46 i Milan? Jag vet inte vad som har hänt borta på den spanska ostkusten under det senaste halvåret, men det är ju något otroligt vilken pondus han spelar med just nu där i mittförsvaret. Sedan ankomsten i januari har han knappt satt ett steg fel ute på gräset och trots att han var en akut nödlösning så börjar han nu sätta griller i huvudet på Stefano Pioli när skadekrisen så sakteliga börjar avta. Malick Thiaw gjorde sina första minuter sedan Milan tog emot Borussia Dortmund i slutet av november. Vems plats ska han ta framöver? Jag tror inte han tar Matteo ”Nesta” Gabbias plats i alla fall.

TV: Loftus-Cheek med drömmål i Chelsea-tröjan
 

Tommi Uksila@TUksila2024-02-15 22:54:00
Author

Fler artiklar om Milan