Giuseppe Meazza, 2024-04-11 21:00

Milan - Roma
0 - 1

Fem snabba: Milan - Roma

Fem snabba: Milan - Roma

En match som höll låg nivå på många parametrar. 0-1 förlust, vilket också är den första förlusten sedan 22 februari mot Rennes. Förlusten kom till sist och vi får tacka att det inte var med mer än ett mål. Returmatchen kvarstår och Stadio Olimpico är en arena där Milan sällan trampar på minor.

Brist på kreativitet
Det lilla kreativa vi fick bevittna från Milans sida var Chukwuezes aktion på kortsidan där han kom runt två försvarare och spelade bollen till Giroud som lyckades träffa ribban i ett läge där endast målvakten stod mellan honom och målet. Det var inte fransmannens afton helt enkelt. Roma lyckades hålla tätt centralt och styra ut Milan mot kanterna där man var totalt ofarliga. Som jag tidigare nämnt så har man otroligt svårt att ta sig igenom trånga situationer och idag var det endast Chukwueze som lyckades med detta under den lilla speltiden han fick. Man kan argumentera för att Pioli borde gjort någon förändring tidigare i matchen. Chukwueze och Okafor bör fått dryga 20 minuter kan man tycka, men lätt att vara efterklok. Att byta ut Bennacer mot Adli efter timman spelad är inget som kommer förändra en match. Märkligt byte av Pioli.

Defensivt
Hade Roma varit ett vassare lag hade vi släppt in minst två mål till. Milan fick alldeles för många kontringar emot sig men Roma hade problem med precisionen i skotten. Mycket tacksamt. Mittfältet hamnade efter alldeles för många gånger vilket ledde till att Thiaw och Gabbia fick springa mot eget mål alldeles för många gånger.

Leao
Trots att han höjt sig något på sistone så fick vi inte ut mycket av honom ikväll. Fick istället ta emot burop från hemmafansen. Det är såna här kvällar en spelare i världsklass ska träda fram och jag kan inte minnas att han uträttade något bra alls. Lägger ingen större belastning på honom ikväll då han inte var ensam om att inte prestera.

Matchen i helhet
Milan fick inte mycket uträttat, varken defensivt eller offensivt. Ett par halvchanser resulterade i en ribbträff och alldeles för många skott som blockades och hamnade uppe på läktaren. I Champions Leage ställdes vi mot betydligt bättre motstånd och till och med där lyckades vi skapa fler chanser än i afton. Dock så får man också ta med sig att Milan hade två ribbträffar och en handssituation som kunde slutat med straff till Milan på stopptid. Finns knappt något positivt att hämta ur matchen.

Returen
Inför returmatchen så kan vi bara hoppas på att detta var en engångsföreteelse. Det är sällan vi fått bevittna Milan skapa så lite som man gjorde ikväll. Vet inte om det ikväll handlade om att man underskattade Roma eller om det helt enkelt inte ville lossna. I returmötet har man inga ursäkter och kommer man inte taggad till en sån match så bör man riva sitt kontrakt och arbeta som steward på San Siro.

Som vanligt, forza milan, men med små bokstäver efter en sån här kväll. 
Läs även spelarbetyg HÄR

/Milad Kazeroni

TV: Roma besegrade Milan på San Siro

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2024-04-11 23:25:00
Author

Fler artiklar om Milan