Stadio Diego Armando Maradona, 2023-10-29 20:45

Napoli - Milan
2 - 2

Fem snabba: Napoli - Milan

Fem snabba: Napoli - Milan

Milan åker till Neapel och Stadio Diego Armando Maradona med en ångestfull underton. Uppförsbacke i Champions League väntar och vid en förlust mot Napoli så blir det otroligt tungt att klättra i tabellen när Inter gör jobbet match efter match. En 0-2 ledning i halvlek följs upp av två snabba insläppta mål i början av andra halvan. Mycket tungt att behöva tappa poäng i en match som denna.

Pioli
Debatten om Piolis framtid har återigen tagit plats på diverse plattformar och diskussionsforum. Tycker dock att Pioli får oförtjänt mycket kritik emellanåt men vi ska inte bortse från att han faktiskt har ett mycket bra spelarmaterial för i år. Vet inte riktigt vad det är han säger till spelarna i halvtid men att gjuta in ett lugn i truppen är något han tillsynes inte verkar vara någon expert på. Att vi kliver ut på plan med en 0-2 ledning inför andra halvlek och bara 18 minuter senare har släppt in två mål är något Pioli får ta på sig helt enkelt.  

Rafa Leão
Hela världen vet vad för spetskompetens grabben besitter men likt den humörspelare han är så handlar det om hans vilja, i alla fall vad man som betraktare kan påstå. Han får ofta mer skit än han förtjänar men för att ha den statusen han har i klubben i paritet med hans insatser så verkar han inte förstå hur pass viktig han är. Tycker att han står för en mycket svag insats matchen igenom och bidrog inte till spelet. Travar runt med sina nonchalanta steg på plan som bara han kan, vilket han också har rätt till men bara när han avgör en match på egen hand och inte när han gått mållös i veckor.

Giroud
Olivier Giroud från Scudettosäsongen var tillbaka idag och fick göra det där efterlängtade målet och även ett ytterligare. Mycket skönt att se honom pressa och stångas med Napolis backlinje, precis som vi vill se honom göra. När Giroud väl påverkar en match så är det oftast i positiv bemärkelse. Ett styrkebesked vi längtat efter, bravo. Här står Pioli återigen för ett märkligt beslut när han väljer att byta ut vår nummer nio för att byta in en iskall Jovic.

Pulisic
Upplever att han försvinner delar av matcherna men gör det mycket bra i afton. Visar gång på gång att han utöver sitt vassa avslut har en mycket bra passningsfot. Har alltid en positiv påverkan på spelet och hade det även under den halvlek vi fick se honom på plan. Högst oklart varför han byts ut och om det inte vore för en skadekänning så är det ytterst märkligt av Pioli.

Problematiken
Här finns det mycket att skriva, men jag skriver av de två största punkterna istället för hela registret. Det finns en hel del saker Milan behöver förbättra om man ska lyckas utmana Inter som just nu ser ut som den självklara favoriten till Scudetton. Som jag sagt förr så behöver Milan kunna slå lag som står lågt med sin backlinje. Så fort man inte kan kontra mot ett lag så känns Milan som ett totalt avväpnat lag. Vi hade enorma problem med just detta mot Genoa, ett lag som vi bör slå vilken dag som helst. Ett annat problem är att backlinjen som på grund av skador, avstängningar och rotationer inte fått spela ihop sig alls och det syns tydligt mot lag som gärna vill att Milan faller lågt

//Milad Kazeroni

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2023-10-29 22:42:33
Author

Fler artiklar om Milan