Stadio Olimpico, 2024-04-18 21:00

Roma - Milan
2 - 1

Fem snabba: Roma - Milan

Ett till synes omotiverat åkte ut Europa League med huvudet före efter att ha åkt på en 0-1 förlust på San Siro och 2-1 förlust på bortaplan med en man mer under dryga timman.

Motivationen
En otroligt svag öppning och Roma leder med 2-0 redan efter 22 minuter och där kändes det som att säsongen dog. Häpnadsväckande är att Milan inte har ett enda skott på mål efter 60 minuter. Det ska sägas att Roma flera gånger var närmare 3-0 med en man mindre än vad Milan var nära 2-1 målet.

Pioli
Tuff match för Pioli och det är tydligt att Romas lågt stående backlinje avväpnade Milan. Att vi heller inte lyckades med förstapressen gav Roma möjligheten att spela sig igenom hela laget och ställa till det för oss. Som tidigare nämnt så har Pioli svårt att styra matcher och nu ställdes han mot De Rossi som hade gjort sin hemläxa både inför första och inför andramötet. Med 2-0 och 45 minuter kvar så gjorde Pioli alla möjliga typer av byten, nästan så att man inte riktigt hängde med.

Leão
Inte alls hans fel att vi inte lyckas ta oss vidare men för att vara en spelare som ständigt lunkar runt på plan med nonchalanta steg så önskar man faktiskt att han också kunde leva upp till sin image och den hypen han har kring sig. Misslyckades med det allra mesta han försökte sig på. Hade endast en bra auktion matchen igenom och det var i slutet på matchen där han kom förbi sin back och gjorde en cutback som tyvärr rann igenom hela straffområdet. När den mest omtalade spelaren inte lyckas med mycket så blir vi mycket sårbara och det är otroligt olyckligt att vi för en gångs skull har två fina yttrar i startelvan, men endast en som lever upp till förväntningarna. Pulisic dvs.

Anfallet
När vår trio längst fram ställs mot en försvar som ligger lågt så har vi otroliga problem med att oss igenom centralt. Möter Giroud bollen felvänd så har yttrarna ofta stuckit för högt upp elller så står det en gubbe mellan Giroud och Loftus-Cheek vilket leder till att man tappar bollen. Trånga utrymmen är en stor svaghet för Milan och när vi inte ens lyckas med skott utifrån på ett försvar som står lågt så undrar man vart spelidén tog vägen. Mycket tråkigt att man inte lyckas straffa Roma som spelar med en man mindre.

Roma
Är mycket imponerad av giallorossi som gör två otroligt bra matcher. De Rossi har verkligen fått ordning på försvarsspelet vilket är imponerande. Sedan kan man argumentera för att Milan har marginalerna emot sig med sina ribbträffar men Roma har absolut något de kan bygga vidare på.