Mapei Stadium, 2024-04-14 15:00

Sassuolo - Milan
3 - 3

Fem snabba: Sassuolo-Milan 3-3

Fem snabba: Sassuolo-Milan 3-3

Mitt emellan kvartsfinalmötena i Europa League mot Roma begav sig Milan till Reggio Emilia för ett möte med nedflyttningshotade Sassuolo. Trots en regelrätt mardrömsstart lyckades Milan åtminstone rädda poäng i slutminuterna.



Mardrömsstart

För första gången sedan 2017 mot Napoli lyckades Milan med bedriften att släppa in två mål under matchens tio första minuter. Detta mot nästjumbon Sassuolo som inte direkt rosat marknaden på den här sidan av 2024. Milans försvar hade stora problem med Sassuolos kvicka anfallare och Andrea Pinamonti och Armand Laurienté kunde relativt enkelt sätta hemmalaget i förarsätet, en ledning som höll till matchens slutminuter.


Slarvet

Milan har haft problem säsongen igenom med försvarsspelet där det ofta varit väldigt virrigt i backlinjen. Om detta beror på svaga prestationer av enskilda spelare eller på att Milan försvarar i ett man mot man-försvar istället för zonförsvar låter jag vara osagt. Förmodligen är det en blandning av de två, vilket kan exemplifieras av Sassuolos 2-0-mål där Laurienté springer rakt igenom och mer eller mindre ostörd får tråckla in bollen i nät. Men i denna match är exemplen oräkneliga.


Consigli

Med över 500 matcher i Serie A kommer det inte som någon överraskning för någon som följer ligan att Andrea Consigli har varit och fortsatt är en väldigt duktig målvakt. Det fick 37-åringen visa prov på i dagens match där han stod för flertalet svettiga räddningar när Milan jagade mål.


Curva Sud

Det finns inte många arenor där Milans tillresta supportrar hamnar i underläge röstmässigt. Mapei Stadium är absolut inte en av dem, den här arenan är snarare som Milans andra hemmaarena vilket hördes genom tv-rutan idag. Det är åtminstone något att vara stolt över en dag som denna, åtminstone om vi enbart ser till det de sysslar med på läktarna. 


Offsideregeln

Låt oss vara ärliga. Offsideregeln behöver ses över grundligt. Att Samuel Chukwueze inte lämnar denna match som välförtjänt tvåmålsskytt är ett skämt och jag förstår inte hur det kan få fortsätta. Om anfallande spelare har så lite som en stortå på rätt sida offsidelinjen borde det räknas som onside. I nigerianens fall hade han i båda dagens fall 99,9% av sin kropp på rätt sida linjen, men ändå döms de bort för millimeteroffside. Det är inte seriöst. 

Tommi Uksila@TUksila2024-04-14 17:00:00
Author

Fler artiklar om Milan