2 - 1

Förlust borta mot Frosinone
Andreazzoli har lite grann att jobba på när det gäller Empolis skärpa framför målburarna.

Empoli öppnade starkast, men Frosinone vann till slut rättvist på hemmaplan.

Bara en minut av matchen hade gått när Empolis Cancellieri avancerade framåt med ett långskott i ribban. Hade bollen gått en decimeter lägre hade matchen kanske fått en annan utgång. 6 minuter senare serverade samme Cancellieri Gyasi öppet mål. Pigg inledning av Empoli so far, men inga mål ännu.

Istället skulle det schabblas ordentligt i uppspelsfasen från Empolis försvar, och Cuni kunde billigt få göra mål, 1-0 till hemmalaget i matchminut 20. VAR visade dock att det var offside med en arm (oerhörd tur för Empoli), varför målet underkändes.

I andra halvlek tog hemmalaget över totalt. Mazzitelli träffade stolpen med ett långskott. Sedan hittade Arijon Ibrahimovic tidigare nämnde Cuni med ett inlägg. Cuni gjorde i sin tur ett typiskt Zlatan Ibrahimovic-mål med klacken. Mazzitelli hittade sedan ånyo ribban, och Arijon Ibrahimovic avgjorde slutligen matchen när han sköt in 2-0.

Caputo nickade in reduceringen för Empoli på Cambiaghis inlägg i den 85 minuten. Men matchen slutade i förlust,1-2, för Empoli i en match hemmalaget till slut vann rättvist.