Empoli - Napoli
0 - 1

Förlust för Empoli hemma mot serieledarna Napoli
Antonio Contes Napoli bärgade hem tre poäng i Empoli.

Trots en pigg start från hemmalaget kunde bortalaget ta tre poäng efter straffmål av Kvaratskhelia.

Azurri började alltså matchen piggt. I den 11:e minuten hittade hemmalagets Colombo fram till Esposito som drog till på volley, men räddning av Empolibekantingen Caprile i Napolimålet. Två minuter senare letade Gyasis inlägg fram till Pezzella men ånyo räddning på hårt skott utifrån av Caprile. Och sex minuter senare slog Pezzella en boll via hemmahörna från vänster som Esposito kunde ta om hand och avsluta på. Men ännu en gång stod Caprile omutlig i bortamålet.

Bortalaget tog initativ i den 26:e matchminuten när högerhörnan från Politano nådde mittbacken Boungiorno som fick till en farlig nick, men denna kuna rensas bort på mållinjen av Ismajli. Innan halvtid kunde dock Azurris usual suspects skaka om motståndarna igen. Detta när Pezzellas passning till Colombo rullade vidare till Esposito. Men skottet bortmotat igen av Caprile.

I andra halvlek tog bortalaget över matchen allt mer. En kvart in i halvleken tog sig Politano in i offensivt straffområde och levererade bollen till Simeone. Dennes skott gick rakt på Vásquez i hemmamålet men returen gick ut till Politano igen. I detta läge drar Empolis Anjorin ner Politano och domaren pekar på straffpunkten. Straffen rullade Kvaratskhelia in säkert i mitten av målet. Nu började Napoli ta över allt merm men inga fler mål producerades framåt och matchen slutade 0-1.