3 - 0

Förlust för Empoli med 3-0 borta mot Bologna
Nygamle tränaren Andreazzoli får gå tillbaka till ritbordet.

Det har redan hunnit bli oktober men vädret var härligt på Stadio Renato Dall’Ara när Bologna tog emot Empoli vid lunchtid i omgång 7 av Serie A.

Även om Empoli skulle få första chansen i matchen genom Caputos friläge, och under en period i andra halvlek hade ett visst spelövertag, var det mål- och chansmässigt fördel hemmalaget. Segersiffrorna skrevs rättvist till 3-0.

Ett dåligt uppspel från Empolis backlinje i matchminut 21 fångades upp av hemmalaget och nådde till slut Bolognas Orsolini. Denna gjorde inga misstag framför mål och det var 1-0.

Även om Empolis Youssef Maleh hade ett skott i stolpen gjorde också lagets målvakt Perisan avgörande räddningar för att hålla Empoli kvar i matchen under den första halvleken.

Andra halvlek var sedan, också den, 21 minuter gammal när Orsolini fri från en högerposition kunde rulla bollen förbi Perisian. Hans andra mål för matchen, men det skulle inte stanna där. På övertid gjorde Orsolini sitt tredje mål för matchen när han på direkttouch slog till bollen rullandes in från höger upp i vänster kryss.

Tre mål och tre poäng för Bologna. Noll mål och noll poäng för Empoli.